Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweede golf: (nog) geen piek in sterfgevallen in Limburg

Geplaatst opvrijdag 30 oktober 2020 - 9:49

Er is in Limburg vooralsnog geen nieuwe piek zichtbaar in het aantal sterfgevallen. Landelijk kwamen er wel meer mensen te overlijden vanwege de tweede golf van de corona-epidemie.

Vorige week zijn naar schatting 217 mensen overleden in Limburg, dat zijn er vijftien minder dan in dezelfde week vorig jaar, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In de eerste drie weken van oktober lag het aantal sterfgevallen in Limburg wel iets hoger dan vorig jaar, maar die piek lijkt dus vooralsnog niet door te zetten.

Eerste golf
In het voorjaar lag het aantal sterfgevallen in Limburg wel beduidend hoger dan normaal. Door het coronavirus kwamen er in een aantal weken zelfs meer dan twee keer zoveel mensen te overlijden. Die piek in het aantal sterfgevallen is vanaf half maart heel goed zichtbaar.

Vanaf de eerste week van juni normaliseerde het aantal sterfgevallen weer en bleef het aantal schommelen rond de gemiddelde waarde.

Tweede golf
Landelijk is inmiddels de impact van de tweede golf zichtbaar in de sterftecijfers. Vorige week kwamen er naar schatting 3.450 mensen te overlijden, dat zijn er bijna 600 meer dan gebruikelijk voor deze periode.

De sterfte nam vooral toe onder mannen. Naar schatting stierven er 1800 mannen en 1650 vrouwen. Afgelopen week overleden er vooral mensen van 65 jaar of ouder.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen