Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweede golf: (nog) geen piek in sterfgevallen in Limburg

Geplaatst opvrijdag 30 oktober 2020 - 9:49

Er is in Limburg vooralsnog geen nieuwe piek zichtbaar in het aantal sterfgevallen. Landelijk kwamen er wel meer mensen te overlijden vanwege de tweede golf van de corona-epidemie.

Vorige week zijn naar schatting 217 mensen overleden in Limburg, dat zijn er vijftien minder dan in dezelfde week vorig jaar, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In de eerste drie weken van oktober lag het aantal sterfgevallen in Limburg wel iets hoger dan vorig jaar, maar die piek lijkt dus vooralsnog niet door te zetten.

Eerste golf
In het voorjaar lag het aantal sterfgevallen in Limburg wel beduidend hoger dan normaal. Door het coronavirus kwamen er in een aantal weken zelfs meer dan twee keer zoveel mensen te overlijden. Die piek in het aantal sterfgevallen is vanaf half maart heel goed zichtbaar.

Vanaf de eerste week van juni normaliseerde het aantal sterfgevallen weer en bleef het aantal schommelen rond de gemiddelde waarde.

Tweede golf
Landelijk is inmiddels de impact van de tweede golf zichtbaar in de sterftecijfers. Vorige week kwamen er naar schatting 3.450 mensen te overlijden, dat zijn er bijna 600 meer dan gebruikelijk voor deze periode.

De sterfte nam vooral toe onder mannen. Naar schatting stierven er 1800 mannen en 1650 vrouwen. Afgelopen week overleden er vooral mensen van 65 jaar of ouder.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen