Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweede coronabesmetting op Roermondse school

Geplaatst opmaandag 25 mei 2020 - 21:56

Op basisschool De Brink in Roermond is nog een tweede medewerker besmet met het coronavirus. De school houdt daarom nog tot en met volgende week vrijdag de deuren gesloten.

Dat heeft de directeur maandagavond laten weten in een brief aan de ouders. Vrijdag werd een eerste medewerker positief getest op corona. Het gaat om iemand met 'milde klachten'.

Lees ook: School Roermond maandag gesloten na coronabesmetting

Alle leraren getest
Nadat de besmetting aan het licht kwam, zijn ook de andere medewerkers getest. Daaruit is zeker nog één andere besmetting vast komen te staan. Van een aantal mensen zijn de testresultaten nog niet bekend.

Beperkte verspreiding
De school heeft de ouders van de kinderen die met de besmette leerkrachten in contact zijn geweest inmiddels op de hoogte gesteld. De GGD is inmiddels begonnen met contactonderzoek voor de besmette personeelsleden. Op basis daarvan kan al gezegd worden dat geen van de andere leerkrachten in quarantaine hoeft.

Zolang de school dicht blijft, krijgen de kinderen weer online les.

Andere scholen
Maandag kwam ook al een coronabesmetting aan het licht van een kleuter op basisschool PassePartout in Tegelen.

Lees ook: Coronavirus in kleuterklas basisschool Tegelen

En vorige week donderdag werd duidelijk dat er vier medewerkers van basisschool De Veldhof in Eygelshoven positief zijn getest.

Lees ook: Geen nieuwe besmettingen op school Eygelshoven

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen