Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweede concert Rieu afgelast vanwege escalerende protesten

Geplaatst opzondag 20 oktober 2019 - 8:54

Ook het tweede concert van André Rieu in Santiago dat gepland stond voor zondag, is afgelast vanwege de rellen in de Chileense hoofdstad. Zaterdagavond kwamen daar tijdens plunderingen drie mensen om het leven.

In Santiago geldt de noodtoestand nadat de protesten tegen de tariefsverhogingen in het openbaar vervoer vrijdag volledig uit de hand liepen.

Afgelast
Vanwege de noodtoestand werden alle grote evenementen in de stad afgelast. Lange tijd bleef onzeker of het concert dat André Rieu zaterdagavond in de Movistar Arena zou geven door kon gaan. De definitieve beslissing het concert te annuleren viel pas zaterdagmiddag.

Lees ook: Concert Rieu definitief afgelast vanwege heftige rellen

Een aantal uren later werd bekend dat ook het concert van zondag noodgedwongen afgelast moet worden.

Nieuwe datum
"We betreuren de annulering van deze concerten en het ongemak voor degenen die tickets hadden gekocht. We worden helaas geconfronteerd met een situatie die buiten onze productie om gebeurt", laat organisator Bizarro Live Entertainment zaterdagavond (plaatselijke tijd) weten.

In overleg met André Rieu wordt de mogelijkheid besproken de concerten op een ander moment in te halen. Daar zal komende week meer over bekend worden gemaakt.

Video: AFPTV

Drie doden
Ondanks de aanwezigheid van veel militairen in de stad escaleerden de protesten zaterdagavond opnieuw. Bij een brand in een supermarkt kwamen drie mensen om het leven. De brand brak uit tijdens plunderingen, zei burgemeester Karla Rubilar zondagochtend vroeg.

"We moeten melden dat drie mensen zijn omgekomen bij een brand in een supermarkt. Twee mensen zijn in de vlammen omgekomen en een derde is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, maar is later overleden", vertelde Rubilar aan verslaggevers.

Grote demonstratie
In Santiago braken twee weken geleden protesten uit tegen tariefsverhogingen in het openbaar vervoer. In de nacht van vrijdag op zaterdag stelde president Sebastián Piñera de noodtoestand in voor de hoofdstad na hevige onlusten, waarbij zeker zestien bussen in vlammen opgingen, winkels werden geplunderd en diverse gebouwen werden in brand gestoken.

Zaterdag schortte hij de tariefsverhogingen op, maar het blijft onrustig. Inmiddels is een avondklok ingesteld in Santiago en directe omgeving tussen 20:00 uur en 07:00 uur.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen