Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweede concert Rieu afgelast vanwege escalerende protesten

Geplaatst opzondag 20 oktober 2019 - 8:54

Ook het tweede concert van André Rieu in Santiago dat gepland stond voor zondag, is afgelast vanwege de rellen in de Chileense hoofdstad. Zaterdagavond kwamen daar tijdens plunderingen drie mensen om het leven.

In Santiago geldt de noodtoestand nadat de protesten tegen de tariefsverhogingen in het openbaar vervoer vrijdag volledig uit de hand liepen.

Afgelast
Vanwege de noodtoestand werden alle grote evenementen in de stad afgelast. Lange tijd bleef onzeker of het concert dat André Rieu zaterdagavond in de Movistar Arena zou geven door kon gaan. De definitieve beslissing het concert te annuleren viel pas zaterdagmiddag.

Lees ook: Concert Rieu definitief afgelast vanwege heftige rellen

Een aantal uren later werd bekend dat ook het concert van zondag noodgedwongen afgelast moet worden.

Nieuwe datum
"We betreuren de annulering van deze concerten en het ongemak voor degenen die tickets hadden gekocht. We worden helaas geconfronteerd met een situatie die buiten onze productie om gebeurt", laat organisator Bizarro Live Entertainment zaterdagavond (plaatselijke tijd) weten.

In overleg met André Rieu wordt de mogelijkheid besproken de concerten op een ander moment in te halen. Daar zal komende week meer over bekend worden gemaakt.

Video: AFPTV

Drie doden
Ondanks de aanwezigheid van veel militairen in de stad escaleerden de protesten zaterdagavond opnieuw. Bij een brand in een supermarkt kwamen drie mensen om het leven. De brand brak uit tijdens plunderingen, zei burgemeester Karla Rubilar zondagochtend vroeg.

"We moeten melden dat drie mensen zijn omgekomen bij een brand in een supermarkt. Twee mensen zijn in de vlammen omgekomen en een derde is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, maar is later overleden", vertelde Rubilar aan verslaggevers.

Grote demonstratie
In Santiago braken twee weken geleden protesten uit tegen tariefsverhogingen in het openbaar vervoer. In de nacht van vrijdag op zaterdag stelde president Sebastián Piñera de noodtoestand in voor de hoofdstad na hevige onlusten, waarbij zeker zestien bussen in vlammen opgingen, winkels werden geplunderd en diverse gebouwen werden in brand gestoken.

Zaterdag schortte hij de tariefsverhogingen op, maar het blijft onrustig. Inmiddels is een avondklok ingesteld in Santiago en directe omgeving tussen 20:00 uur en 07:00 uur.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen