Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweede concert Rieu afgelast vanwege escalerende protesten

Geplaatst opzondag 20 oktober 2019 - 8:54

Ook het tweede concert van André Rieu in Santiago dat gepland stond voor zondag, is afgelast vanwege de rellen in de Chileense hoofdstad. Zaterdagavond kwamen daar tijdens plunderingen drie mensen om het leven.

In Santiago geldt de noodtoestand nadat de protesten tegen de tariefsverhogingen in het openbaar vervoer vrijdag volledig uit de hand liepen.

Afgelast
Vanwege de noodtoestand werden alle grote evenementen in de stad afgelast. Lange tijd bleef onzeker of het concert dat André Rieu zaterdagavond in de Movistar Arena zou geven door kon gaan. De definitieve beslissing het concert te annuleren viel pas zaterdagmiddag.

Lees ook: Concert Rieu definitief afgelast vanwege heftige rellen

Een aantal uren later werd bekend dat ook het concert van zondag noodgedwongen afgelast moet worden.

Nieuwe datum
"We betreuren de annulering van deze concerten en het ongemak voor degenen die tickets hadden gekocht. We worden helaas geconfronteerd met een situatie die buiten onze productie om gebeurt", laat organisator Bizarro Live Entertainment zaterdagavond (plaatselijke tijd) weten.

In overleg met André Rieu wordt de mogelijkheid besproken de concerten op een ander moment in te halen. Daar zal komende week meer over bekend worden gemaakt.

Video: AFPTV

Drie doden
Ondanks de aanwezigheid van veel militairen in de stad escaleerden de protesten zaterdagavond opnieuw. Bij een brand in een supermarkt kwamen drie mensen om het leven. De brand brak uit tijdens plunderingen, zei burgemeester Karla Rubilar zondagochtend vroeg.

"We moeten melden dat drie mensen zijn omgekomen bij een brand in een supermarkt. Twee mensen zijn in de vlammen omgekomen en een derde is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, maar is later overleden", vertelde Rubilar aan verslaggevers.

Grote demonstratie
In Santiago braken twee weken geleden protesten uit tegen tariefsverhogingen in het openbaar vervoer. In de nacht van vrijdag op zaterdag stelde president Sebastián Piñera de noodtoestand in voor de hoofdstad na hevige onlusten, waarbij zeker zestien bussen in vlammen opgingen, winkels werden geplunderd en diverse gebouwen werden in brand gestoken.

Zaterdag schortte hij de tariefsverhogingen op, maar het blijft onrustig. Inmiddels is een avondklok ingesteld in Santiago en directe omgeving tussen 20:00 uur en 07:00 uur.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen