Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweede concert Rieu afgelast vanwege escalerende protesten

Geplaatst opzondag 20 oktober 2019 - 8:54

Ook het tweede concert van André Rieu in Santiago dat gepland stond voor zondag, is afgelast vanwege de rellen in de Chileense hoofdstad. Zaterdagavond kwamen daar tijdens plunderingen drie mensen om het leven.

In Santiago geldt de noodtoestand nadat de protesten tegen de tariefsverhogingen in het openbaar vervoer vrijdag volledig uit de hand liepen.

Afgelast
Vanwege de noodtoestand werden alle grote evenementen in de stad afgelast. Lange tijd bleef onzeker of het concert dat André Rieu zaterdagavond in de Movistar Arena zou geven door kon gaan. De definitieve beslissing het concert te annuleren viel pas zaterdagmiddag.

Lees ook: Concert Rieu definitief afgelast vanwege heftige rellen

Een aantal uren later werd bekend dat ook het concert van zondag noodgedwongen afgelast moet worden.

Nieuwe datum
"We betreuren de annulering van deze concerten en het ongemak voor degenen die tickets hadden gekocht. We worden helaas geconfronteerd met een situatie die buiten onze productie om gebeurt", laat organisator Bizarro Live Entertainment zaterdagavond (plaatselijke tijd) weten.

In overleg met André Rieu wordt de mogelijkheid besproken de concerten op een ander moment in te halen. Daar zal komende week meer over bekend worden gemaakt.

Video: AFPTV

Drie doden
Ondanks de aanwezigheid van veel militairen in de stad escaleerden de protesten zaterdagavond opnieuw. Bij een brand in een supermarkt kwamen drie mensen om het leven. De brand brak uit tijdens plunderingen, zei burgemeester Karla Rubilar zondagochtend vroeg.

"We moeten melden dat drie mensen zijn omgekomen bij een brand in een supermarkt. Twee mensen zijn in de vlammen omgekomen en een derde is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, maar is later overleden", vertelde Rubilar aan verslaggevers.

Grote demonstratie
In Santiago braken twee weken geleden protesten uit tegen tariefsverhogingen in het openbaar vervoer. In de nacht van vrijdag op zaterdag stelde president Sebastián Piñera de noodtoestand in voor de hoofdstad na hevige onlusten, waarbij zeker zestien bussen in vlammen opgingen, winkels werden geplunderd en diverse gebouwen werden in brand gestoken.

Zaterdag schortte hij de tariefsverhogingen op, maar het blijft onrustig. Inmiddels is een avondklok ingesteld in Santiago en directe omgeving tussen 20:00 uur en 07:00 uur.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen