Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee weken geen actie Gele Hesjesbeweging op E25

Geplaatst opdonderdag 17 januari 2019 - 13:39

Demonstranten van de Gele Hesjesbeweging zullen de komende twee weken geen actie voeren op de snelweg E25 bij Visé, tussen Maastricht en Luik.

Tot dat akkoord is Transport Belangen Vereniging Nederland gekomen met de Belgische Gele Hesjes-beweging.

Niet meewerken
"In eerste instantie wilden ze niet meewerken", vertelt Roermondse voorzitter Henri Gulickx van de belangenvereniging. Dat kwam volgens hem door de dodelijke aanrijding van een demonstrant van de Gele Hesjes vorige week vrijdag. Een 50-jarige Belgische activist kwam om het leven. Een Landgraafse vrachtwagenchauffeur werd opgepakt op verdenking van het doorrijden. Hij is inmiddels vrijgelaten.

Lees ook: Inzameling voor Landgraafse trucker na doodrijden Geel Hesje

Begrip kweken
Volgens Gulickx was het eerste contact met de Gele Hesjesbeweging moeizaam. "Naderhand wilden ze wel een wapenstilstand houden." Volgende week gaat de belangvereniging kennis met ze maken. "We willen begrip kweken en duidelijk maken dat de acties op de snelweg levensgevaarlijk zijn." In een reactie laat de beweging weten dat ze begrijpen dat truckers worden geconfronteerd met haar strijd tegen de staat en de regering. De Gele Hesjes willen met de acties de economie van hun land raken en de politici laten reageren.

De voorzitter denkt dat ze gezamenlijk op ideeën kunnen komen voor andere, ludieke acties. Hij hoopt in ieder geval dat de activisten een andere locatie kiezen om te demonstreren of de acties anders gaan inrichten.

L1mburg Centraal
Meer hierover om 17:30 L1VE in L1mburg Centraal

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen