Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee vragen scheiden Fortuna en Ilicali nog van elkaar

Geplaatst opwoensdag 17 februari 2021 - 10:54

Het hangt al bijna een jaar in de lucht dat Acun Ilicali de meerderheid van de aandelen in Fortuna Sittard overneemt, maar de deal is nog niet rond. Er dienen nog twee vragen beantwoord te worden door de club.

Dat bevestigt Fortuna Sittard tegenover L1.

KNVB-toestemming
De vermogende Turkse mediamagnaat, een kennis van huidig Fortuna-eigenaar Isitan Gün, was in de afgelopen maanden al regelmatig te gast bij de club. De aandelenoverdracht moet echter goedgekeurd worden door voetbalbond KNVB, en die toestemming is tot dusver nog niet verleend.

Korte termijn
De licentiecommissie van de bond heeft het dossier-Ilicali nog in behandeling "Er staan nog twee vragen open", zegt een woordvoerder namens de Fortuna-clubleiding. "We verwachten als club deze op korte termijn te kunnen beantwoorden." Fortuna doet geen uitlatingen over de inhoud van die vraagstukken.

Lees ook: Fortuna verwacht in januari groen licht Turkse investeerder

Uitsluitsel
Wel is duidelijk dat de procedure langer duurt dan de betrokkenen voor ogen hadden. Algemeen directeur Ivo Pfennings liet eind december in het L1 Voetbaldebat weten dat de club al in januari uitsluitsel verwachtte van de KNVB. Toen ging het om 'enkele vragen' die nog beantwoorden dienden te worden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen