Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee verdachten van terreur opgepakt in Limburg

Geplaatst opzaterdag 2 januari 2016 - 6:05

De politie heeft kort voor de jaarwisseling in Maastricht twee terreurverdachten opgepakt.

Ze zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij plannen voor een mogelijke aanslag tijdens de nationale vuurwerkshow in Rotterdam.

Informatie
Oudejaarsavond kreeg de politie informatie over een "mogelijke terreurdreiging bij een vuurwerkshow in Rotterdam", zegt een persofficier van het Openbaar Ministerie in Limburg. Bij de twee aanhoudingen zijn geen arrestatieteams ingezet.

Twee moslims
Het Openbaar Ministerie wil niets zeggen over de exacte verdenking en over de leeftijd van de verdachten. Allebei de verdachten zijn moslims. Het OM zegt dat er "op dit moment geen sprake meer is van de terreurdreiging", door de aanhoudingen en het lopende onderzoek van politie en justitie.

In het belang van dat onderzoek doet het OM verder geen mededelingen. Bij de vuurwerkshow bij de Erasmusbrug in Rotterdam waren ruim 40.000 mensen aanwezig.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Terreurverdachten werkten mogelijk aan autobom
Honden en bivakmutsen in Weert: 'Dachten aan een oefening'
Terreurverdachte Maastricht eerder verdacht van terrorisme
jihadist Mohammed G.
'Maastrichtse jihadist niet meer verdacht van roofmoorden'
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen