Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee op tien Limburgers gaan soepeler met coronaregels om

Geplaatst opwoensdag 20 mei 2020 - 6:00

Bijna twee op de tien Limburgers gaan inmiddels soepeler met de regels om die vanwege het coronavirus door de overheid zijn ingesteld, dan aan het begin van de lockdown.

Dat blijkt uit een enquĂȘte door LocalFocus in samenwerking met Kieskompas.

Zelfreflectie
Een goede 63 procent van de Limburgers zegt de maatregelen nog net zo goed op te volgen als aan het begin van de intelligente lockdown. En ruim 18 procent vindt dat ze zich inmiddels zelfs beter aan de richtlijnen houden. Dat laatste percentage ligt iets hoger dan het landelijk gemiddelde, van 12,4 procent.

Over andere mensen zijn we iets minder te spreken. Bijna 70 procent van de Limburgers vindt dat anderen zich niet zo goed aan de regels en adviezen van de overheid houden.

Afstand houden
Uit het onderzoek blijkt dat Nederlanders vooral moeite lijken te hebben met het houden van afstand. Ruim tien procent zegt soepeler om te gaan met de anderhalvemeter-regel dan aan het begin van de lockdown.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen