Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee op tien Limburgers gaan soepeler met coronaregels om

Geplaatst opwoensdag 20 mei 2020 - 6:00

Bijna twee op de tien Limburgers gaan inmiddels soepeler met de regels om die vanwege het coronavirus door de overheid zijn ingesteld, dan aan het begin van de lockdown.

Dat blijkt uit een enquête door LocalFocus in samenwerking met Kieskompas.

Zelfreflectie
Een goede 63 procent van de Limburgers zegt de maatregelen nog net zo goed op te volgen als aan het begin van de intelligente lockdown. En ruim 18 procent vindt dat ze zich inmiddels zelfs beter aan de richtlijnen houden. Dat laatste percentage ligt iets hoger dan het landelijk gemiddelde, van 12,4 procent.

Over andere mensen zijn we iets minder te spreken. Bijna 70 procent van de Limburgers vindt dat anderen zich niet zo goed aan de regels en adviezen van de overheid houden.

Afstand houden
Uit het onderzoek blijkt dat Nederlanders vooral moeite lijken te hebben met het houden van afstand. Ruim tien procent zegt soepeler om te gaan met de anderhalvemeter-regel dan aan het begin van de lockdown.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen