Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee miljoen om wateroverlast Gulpdal tegen te gaan

Geplaatst opvrijdag 16 februari 2018 - 6:52

De Limburgse natuurorganisatie ARK krijgt ruim twee miljoen euro van de Postcode Loterij. Met dit flinke bedrag wordt het natuurgebied Gulpdal bij Slenaken onderhouden en opgeknapt.

Tijdens het Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij, dat donderdag werd georganiseerd, werd bekend dat ARK Natuurontwikkeling in totaal drie miljoen euro ontvangt. Negen ton van dat bedrag is regulier geld; de rest wordt gereserveerd voor het project Grenzenloos Gulpdal.

Overstromingen
Met dat geld kan de leefomgeving in Gulpdal worden verbeterd, zo schrijft ARK op de website. Daardoor moeten er in de toekomst minder overstromingen gaan plaatsvinden.

Riviertje
Het riviertje de Gulp, dat door Limburg, Wallonië en Vlaanderen stroomt, zorgt in de natte periodes regelmatig voor overlast door hoogwater. De natuurorganisatie wil samen met andere organisaties voor een natuurlijke oplossing voor wateroverlast gaan zorgen.

Diersoorten
Door de Gulp op sommige plaatsen meer ruimte te geven en op andere plekken in te dammen, ontstaat er
ruimte voor bijzondere vissen als zalm en beekforel. Ook wordt het Gulpdal dan een geschikt leefgebied voor zeldzame vogelsoorten zoals de zwarte ooievaar en grauwe klauwier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen