Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee miljoen om wateroverlast Gulpdal tegen te gaan

Geplaatst opvrijdag 16 februari 2018 - 6:52

De Limburgse natuurorganisatie ARK krijgt ruim twee miljoen euro van de Postcode Loterij. Met dit flinke bedrag wordt het natuurgebied Gulpdal bij Slenaken onderhouden en opgeknapt.

Tijdens het Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij, dat donderdag werd georganiseerd, werd bekend dat ARK Natuurontwikkeling in totaal drie miljoen euro ontvangt. Negen ton van dat bedrag is regulier geld; de rest wordt gereserveerd voor het project Grenzenloos Gulpdal.

Overstromingen
Met dat geld kan de leefomgeving in Gulpdal worden verbeterd, zo schrijft ARK op de website. Daardoor moeten er in de toekomst minder overstromingen gaan plaatsvinden.

Riviertje
Het riviertje de Gulp, dat door Limburg, Wallonië en Vlaanderen stroomt, zorgt in de natte periodes regelmatig voor overlast door hoogwater. De natuurorganisatie wil samen met andere organisaties voor een natuurlijke oplossing voor wateroverlast gaan zorgen.

Diersoorten
Door de Gulp op sommige plaatsen meer ruimte te geven en op andere plekken in te dammen, ontstaat er
ruimte voor bijzondere vissen als zalm en beekforel. Ook wordt het Gulpdal dan een geschikt leefgebied voor zeldzame vogelsoorten zoals de zwarte ooievaar en grauwe klauwier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen