Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Twee miljoen om wateroverlast Gulpdal tegen te gaan

Geplaatst opvrijdag 16 februari 2018 - 6:52

De Limburgse natuurorganisatie ARK krijgt ruim twee miljoen euro van de Postcode Loterij. Met dit flinke bedrag wordt het natuurgebied Gulpdal bij Slenaken onderhouden en opgeknapt.

Tijdens het Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij, dat donderdag werd georganiseerd, werd bekend dat ARK Natuurontwikkeling in totaal drie miljoen euro ontvangt. Negen ton van dat bedrag is regulier geld; de rest wordt gereserveerd voor het project Grenzenloos Gulpdal.

Overstromingen
Met dat geld kan de leefomgeving in Gulpdal worden verbeterd, zo schrijft ARK op de website. Daardoor moeten er in de toekomst minder overstromingen gaan plaatsvinden.

Riviertje
Het riviertje de Gulp, dat door Limburg, Wallonië en Vlaanderen stroomt, zorgt in de natte periodes regelmatig voor overlast door hoogwater. De natuurorganisatie wil samen met andere organisaties voor een natuurlijke oplossing voor wateroverlast gaan zorgen.

Diersoorten
Door de Gulp op sommige plaatsen meer ruimte te geven en op andere plekken in te dammen, ontstaat er
ruimte voor bijzondere vissen als zalm en beekforel. Ook wordt het Gulpdal dan een geschikt leefgebied voor zeldzame vogelsoorten zoals de zwarte ooievaar en grauwe klauwier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen