Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee miljoen om wateroverlast Gulpdal tegen te gaan

Geplaatst opvrijdag 16 februari 2018 - 6:52

De Limburgse natuurorganisatie ARK krijgt ruim twee miljoen euro van de Postcode Loterij. Met dit flinke bedrag wordt het natuurgebied Gulpdal bij Slenaken onderhouden en opgeknapt.

Tijdens het Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij, dat donderdag werd georganiseerd, werd bekend dat ARK Natuurontwikkeling in totaal drie miljoen euro ontvangt. Negen ton van dat bedrag is regulier geld; de rest wordt gereserveerd voor het project Grenzenloos Gulpdal.

Overstromingen
Met dat geld kan de leefomgeving in Gulpdal worden verbeterd, zo schrijft ARK op de website. Daardoor moeten er in de toekomst minder overstromingen gaan plaatsvinden.

Riviertje
Het riviertje de Gulp, dat door Limburg, Wallonië en Vlaanderen stroomt, zorgt in de natte periodes regelmatig voor overlast door hoogwater. De natuurorganisatie wil samen met andere organisaties voor een natuurlijke oplossing voor wateroverlast gaan zorgen.

Diersoorten
Door de Gulp op sommige plaatsen meer ruimte te geven en op andere plekken in te dammen, ontstaat er
ruimte voor bijzondere vissen als zalm en beekforel. Ook wordt het Gulpdal dan een geschikt leefgebied voor zeldzame vogelsoorten zoals de zwarte ooievaar en grauwe klauwier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen