Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee miljoen kijkers voor Koningsdag in Maastricht

Geplaatst opdonderdag 28 april 2022 - 8:44

Ruim twee miljoen mensen hebben woensdag op televisie gekeken naar het bezoek van de koninklijke familie aan Maastricht.

Het Koningsdagverslag van de NOS was daarmee goed voor een tweede plaats in de kijkcijfer top 25, blijkt uit de cijfers van Stichting Kijkonderzoek (SKO).

Met 2.002.000 kijkers is de registratie van de rondgang door de Limburgse hoofdstad iets beter bekeken dan de Koningsdagregistratie van vorig jaar. Toen zagen zo'n 1,89 miljoen mensen hoe koning Willem-Alexander en zijn gezin een bezoek brachten aan de High Tech Campus in Eindhoven.

Kijkcijferlijst
Op de vijfde plaats in de kijkcijferlijst is nog een programma met een koninklijk tintje te vinden, namelijk een special van Blauw Bloed. Naar de documentaire In voor- en tegenspoed, 20-jarig huwelijk Willem-Alexander en Máxima keken op primetime op NPO 1 ruim 1 miljoen mensen. De samenvatting van het bezoek aan Maastricht werd op dezelfde zender rond 19.00 uur gezien door 926.000 mensen.

Lees ook: Koning eert Maastricht: 'Leef Maastricht, Maastricht leeft'

Omroep Max
Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk van Omroep Max werd 's middags rond 13.45 uur op NPO 1 gezien door 567.000 mensen. De Tijd voor Max-uitzending vanaf dezelfde locatie trok om 16.15 uur 418.000 kijkers.

Lees ook: 40.000 bezoekers beleven vreedzame Koningsdag in Maastricht

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen