Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee miljoen euro voor impuls Limburgse kenniseconomie

Geplaatst opwoensdag 27 september 2017 - 21:27

De provincie Limburg wil een subsidie van twee miljoen euro geven aan het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Het bureau gaat met het geld gegevens en statistieken voor een grotere groep beschikbaar maken.

Brightlands
Om dit te realiseren gaat het Center for Big Data Statistics van het CBS samenwerken met de Brightlands Smart Services Campus. De bedoeling is dat er sneller en uitgebreider wordt ingespeeld op actuele zaken. En daar profiteert ook de Campus van.

Impuls
Gedeputeerde Twan Beurskens: "De enorme expertise van het CBS op het gebied van data komt hiermee beschikbaar voor de start-ups, studenten, wetenschappers en mkb’ers op de campus. Dat geeft een enorme impuls aan de verdere ontwikkeling van de Limburgse kenniseconomie."

Het project zal in totaal meer dan 22 miljoen euro gaan kosten. De projectsubsidie moet nog wel door het Limburgs Parlement worden goedgekeurd.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen