Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee mannen opgepakt bij inval 'Bandidos-pand' Oirsbeek

Geplaatst opdonderdag 21 mei 2015 - 4:29

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag twee mannen aangehouden na een inval in Oirsbeek.

Een grote groep agenten viel even na middernacht het pand aan de Provincialeweg-Zuid binnen. Volgens de politie richtte het onderzoek zich op 'de mogelijke aanwezigheid van wapens'. Eerder op de avond was er in de omgeving van Sittard ook al een grootschalige politiecontrole, gericht op outlaw motorclubs.

Clubhuis Bandidos
De gemeente Schinnen liet onlangs nog een onderzoek uitvoeren naar het betreffende pand aan de Provincialeweg-Zuid. Dit nadat er signalen waren binnengekomen dat motorclub Bandidos er een clubhuis wilde vestigen. De gemeente en de politie kondigden toen al aan het pand voortaan scherp in de gaten te houden.

Dezelfde afkorting
Na onderzoek bleek eind april dat niet de Bandidos Motorcycle Club, maar de coöperatie 'Behoud Motor Cultuur' zich op dat adres heeft geregistreerd. Beide clubs hebben dezelfde afkorting: BMC. Bovendien is de voorzitter van Behoud Motor Cultuur, Marco Hegger, ex-Hells Angel. Hetzelfde geldt voor Bandidos Limburg-voorman Harrie Ramakers.

Audio: beluister het interview met de aanwezige L1-verslaggever.

Lees ook: 'Geen clubhuis Bandidos, maar Behoud Motor Cultuur'

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

Bandidos willen clubhuis in Oirsbeek
Politie waarschuwt Bandidos voor aanslag
Persconferentie over mega-actie tegen motorbendes
Eis 10 jaar voor brandstichting Bandidoscafé Kerkrade
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen