Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee mannen opgepakt bij inval 'Bandidos-pand' Oirsbeek

Geplaatst opdonderdag 21 mei 2015 - 4:29

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag twee mannen aangehouden na een inval in Oirsbeek.

Een grote groep agenten viel even na middernacht het pand aan de Provincialeweg-Zuid binnen. Volgens de politie richtte het onderzoek zich op 'de mogelijke aanwezigheid van wapens'. Eerder op de avond was er in de omgeving van Sittard ook al een grootschalige politiecontrole, gericht op outlaw motorclubs.

Clubhuis Bandidos
De gemeente Schinnen liet onlangs nog een onderzoek uitvoeren naar het betreffende pand aan de Provincialeweg-Zuid. Dit nadat er signalen waren binnengekomen dat motorclub Bandidos er een clubhuis wilde vestigen. De gemeente en de politie kondigden toen al aan het pand voortaan scherp in de gaten te houden.

Dezelfde afkorting
Na onderzoek bleek eind april dat niet de Bandidos Motorcycle Club, maar de coöperatie 'Behoud Motor Cultuur' zich op dat adres heeft geregistreerd. Beide clubs hebben dezelfde afkorting: BMC. Bovendien is de voorzitter van Behoud Motor Cultuur, Marco Hegger, ex-Hells Angel. Hetzelfde geldt voor Bandidos Limburg-voorman Harrie Ramakers.

Audio: beluister het interview met de aanwezige L1-verslaggever.

Lees ook: 'Geen clubhuis Bandidos, maar Behoud Motor Cultuur'

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Bandidos willen clubhuis in Oirsbeek
Politie waarschuwt Bandidos voor aanslag
Persconferentie over mega-actie tegen motorbendes
Eis 10 jaar voor brandstichting Bandidoscafé Kerkrade
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen