Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Twee mannen opgepakt bij inval 'Bandidos-pand' Oirsbeek

Geplaatst opdonderdag 21 mei 2015 - 4:29

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag twee mannen aangehouden na een inval in Oirsbeek.

Een grote groep agenten viel even na middernacht het pand aan de Provincialeweg-Zuid binnen. Volgens de politie richtte het onderzoek zich op 'de mogelijke aanwezigheid van wapens'. Eerder op de avond was er in de omgeving van Sittard ook al een grootschalige politiecontrole, gericht op outlaw motorclubs.

Clubhuis Bandidos
De gemeente Schinnen liet onlangs nog een onderzoek uitvoeren naar het betreffende pand aan de Provincialeweg-Zuid. Dit nadat er signalen waren binnengekomen dat motorclub Bandidos er een clubhuis wilde vestigen. De gemeente en de politie kondigden toen al aan het pand voortaan scherp in de gaten te houden.

Dezelfde afkorting
Na onderzoek bleek eind april dat niet de Bandidos Motorcycle Club, maar de coöperatie 'Behoud Motor Cultuur' zich op dat adres heeft geregistreerd. Beide clubs hebben dezelfde afkorting: BMC. Bovendien is de voorzitter van Behoud Motor Cultuur, Marco Hegger, ex-Hells Angel. Hetzelfde geldt voor Bandidos Limburg-voorman Harrie Ramakers.

Audio: beluister het interview met de aanwezige L1-verslaggever.

Lees ook: 'Geen clubhuis Bandidos, maar Behoud Motor Cultuur'

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Bandidos willen clubhuis in Oirsbeek
Politie waarschuwt Bandidos voor aanslag
Persconferentie over mega-actie tegen motorbendes
Eis 10 jaar voor brandstichting Bandidoscafé Kerkrade
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. En je bent van harte welkom om bij de uitzendingen aanwezig te zijn.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen