Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee mannen aangehouden voor bedreigen burgemeester

Geplaatst opdonderdag 2 augustus 2018 - 13:06

De politie heeft donderdag twee mannen uit Landgraaf aangehouden vanwege de bedreiging van de burgemeester van Voerendaal.

De mannen van 52 en 62 jaar worden ook verdacht van brandstichting in twee loodsen op bedrijventerrein Lindelaufer Gewande in Voerendaal. Op 30 juli werd er ook al een man opgepakt vanwege deze brandstichting.

Trekker
Burgemeester Wil Houben werd in februari op de Retersbekerweg in Klimmen opgewacht. De bedreiger richtte een vuurwapen op de hem. Houben was alert en dook direct weg. Mogelijk haalde de man daarom de trekker niet over.

Actie
Eerder werd al bekend dat de politie vijf tips had binnengekregen over de bedreiging via het programma Opsporing Verzocht. De politie schetste in de uitzending het beeld van een goed voorbereide actie. De dader wist welke route de burgemeester elke maandag naar het gemeentehuis nam en in welke auto hij reed.

Lees ook: Vijf tips over bedreiging burgemeester Voerendaal

Lijnbus
In het opsporingsprogramma werden beelden van de dader, naast zijn geparkeerde auto, getoond. Deze beelden waren gemaakt vanuit een lijnbus, enkele minuten voor het incident.

In beperking
Of de politie de twee mannen via de binnengekomen tips op het spoor is gekomen, is niet helder. Ook over hun exacte rol bij de bedreiging is niks bekendgemaakt. De verdachten zitten in volledige beperking en mogen alleen hun advocaat spreken. Politie en justitie doen daarom ook geen verdere mededelingen over de zaak.

Opgelucht ademhalen
Burgemeester Wil Houben wil niet op het nieuws reageren. Hij laat weten dat hij vanmorgen door justitie is geïnformeerd over de aanhoudingen. Hij zegt dat hij pas opgelucht zal ademhalen als er een rechtszaak geweest is en de daders zijn veroordeeld.

Geniet nog even na van de prestaties van Tom. Bekijk onze tijdlijn van Tom Dumoulin in de Tour.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen