Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee maanden voor verkiezingen nieuwe wethouder Maastricht

Geplaatst opdonderdag 13 januari 2022 - 6:51

Met nog twee maanden te gaan tot de gemeenteraadsverkiezingen is in Maastricht CDA'er Niels Peeters woensdagavond ingezworen als wethouder.

Hij neemt de portefeuille over van Vivianne Heijnen, die staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat is geworden in het kabinet Rutte IV.

Protest
De beëdiging kwam er ondanks protest van vijf oppositiepartijen, die vinden dat de taken van Heijnen tot de verkiezingen door de andere wethouders overgenomen hadden moeten worden. Een motie hierover van de Partij Veilig Maastricht werd volgens RTV Maastricht gesteund door de PvdA, PVV, Liberale Partij Maastricht, Groep Gunther en Groep Maassen.

Lees ook: CDA Maastricht draagt nieuwe wethouder voor

Broekriem
Deze partijen vinden dat de gemeente, in een periode waar het financieel slecht gaat met de stad, zelf het goede voorbeeld moet geven en nu zelf even de broekriem moet aanhalen door voorlopig geen nieuwe wethouder te benoemen. Bovendien moet Peeters nog helemaal worden ingewerkt als wethouder, zo vindt de oppositie.

De motie van de oppositie sneuvelde, omdat de coalitiepartijen vinden dat de portefeuille Economie, (Eu)regionalisering, Wonen en Sociale Innovatie die Heijnen achterlaat te belangrijk is om onbeheerd achter te laten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen