Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee Limburgse ziekenhuizen in landelijke top tien

Geplaatst opdinsdag 7 december 2021 - 17:17

Het Sint Jans Gasthuis in Weert en het Laurentius Ziekenhuis in Roermond behoren tot de top tien van beste ziekenhuizen in Nederland.

Dat blijkt uit de Zorgkaart van de Patiëntenfederatie Nederland. Zorgkaartnederland.nl is de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg. Mensen kunnen op de site hun bezoek aan een zorginstelling (anoniem) beoordelen. De ranglijst kent geen absolute winnaar; de tien uitverkoren ziekenhuizen krijgen ieder dezelfde hoge score toegewezen.

Criteria
Patiënten beoordelen de ziekenhuizen op de mate waarin de ziekhuisarts luistert, de gegevens uitlegt, de deskundigheid van de arts, het vermogen om samen te beslissen, de samenwerking en de algehele behandeling.

Lees ook: Laurentius Ziekenhuis schaalt reguliere zorg nog verder af

Kwaliteit en kwantiteit
Luc van den Akker, voorzitter van de raad van bestuur van het Laurentius Ziekenhuis, is content: "Ondanks de coronacrisis waarin veel van ons wordt gevraagd, blijft het leveren van kwalitatief goede en patiëntgerichte zorg onze prioriteit. Dit is mooi om terug te zien in hoe de mensen ons beoordelen."

Lees ook: Meer agressie tegen zorgpersoneel: 'Met rotgevoel naar huis'

Verpleegzorg
Naast ziekenhuizen waren er ook eervolle vermeldingen voor Limburgse verpleeghuizen, fysiotherapeuten en de wijkverpleging. Zo werden FysioQ in Sittard en Fysiovision in Geleen genoemd als een van de beste fysiotherapiepraktijken, kon de Cicero Zorggroep in Brunssum rekenen op een plek in de ranglijst voor beste verpleeghuizen en werd wijkverplegingsinstelling Thuiszorg Groot Limburg uit Maastricht ook uitgeroepen tot de buitencategorie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen