Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee Limburgse scholen horen bij de beste vijf

Geplaatst opwoensdag 21 februari 2018 - 19:07

Uit een onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat twee van de beste scholen in Nederland in Weert en Gennep zitten.

Het gaat om Het Elzendaalcollege in Gennep en Philips van Horne, het Kwadrant VMBO in Weert. De andere scholen die hoog scoorden zijn te vinden in Kesteren, Eindhoven en Rotterdam.

Basisschooladvies
RTL Nieuws onderzocht middelbare scholen op hun eindexamencijfers, zittenblijvers en het niveau van leerlingen ten opzichte van hun basisschooladvies. Volgens RTL zijn deze vijf scholen uitzonderlijk goed, weinig zittenblijvers, hoge cijfers, en leerlingen zitten in vergelijking met hun basisschooladvies ook op een hoog niveau. Deze scholen haalden op alle gecontroleerde punten hoger dan een 7,5.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen