Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee Limburgers op lijst invloedrijkste personen van Time

Geplaatst opwoensdag 15 september 2021 - 20:00

Advocaat Roger Cox en vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans staan dit jaar op de gerenommeerde lijst van meest invloedrijke personen wereldwijd, gemaakt door Time Magazine. Daarmee komen twee van de drie Nederlanders op de lijst uit Limburg.

De Limburgers delen de lijst met grote namen zoals Prins Harry en Meghan Markle, Elon Musk, Britney Spears en Joe Biden. Timmermans en Cox hebben de lijst gehaald vanwege hun bijzondere prestaties op het gebied van het milieu.

Fit for 55
De Heerlense Timmermans trekt de kar in het Fit for 55-programma, een plan om E.U. broeikasgasemissies te reduceren. Daarmee zou in 2030 de broeikasuitstoot met 55 procent gedaald moeten zijn. Het einddoel is volledige klimaatneutraliteit in 2050. In juni gaf Timmermans aan dat Limburg een belangrijke rol zou kunnen spelen in het behalen van de klimaatdoelen. Zo kan de industrie moderniseren en de grensregio beter samenwerken.

Lees ook: Timmermans: 'Sleutelrol Limburg in behalen klimaatdoelen'

Shell
Ook Cox steunt op zijn manier het klimaat, en behaalde daardoor de prestigieuze Time lijst. In mei behaalde de uit Lemiers afkomstige advocaat een bijzondere prestatie: dankzij zijn inzet besloot de rechtbank in Den Haag dat olieconcern Shell de CO2-uitstoot sterk moet verminderen. Tegen 2030 moet het bedrijf haar uitstoot met 45 procent hebben verlaagd.

ANP
Foto: ANP

Lees ook: Milieudefensie-overwinning op Shell is Limburgs succes

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen