Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee Limburgers in Dagboek van een Herdershond-musical

Geplaatst opvrijdag 27 augustus 2021 - 7:00

De hoofdrol van kapelaan Odekerke in de musical van Dagboek van een Herdershond wordt gespeeld door Joes Brauers. Suzan Seegers speelt huishoudster juffrouw Katrien.

Dat hebben theaterproducent Albert Verlinde en de Toneelgroep Maastricht bekendgemaakt. Die werken aan de musical die volgend jaar in mei en juni in het MECC in Maastricht wordt opgevoerd.

Bocholtz en Sittard
Brauers is geboren in Bocholtz en Seegers in Sittard. Dagboek van een Herdershond is bekend geworden als tv-serie. Die werd vanaf 1978 door de KRO uitgezonden en werd zeer goed bekeken.

'Enorme verantwoordelijkheid'
Joes Brauers is vereerd de rol van Erik Odekerke te spelen. "Tegelijkertijd vind ik het ontzettend spannend. Het is een hele verantwoordelijkheid, want heel veel mensen kennen de serie natuurlijk. Het is een productie voor een groot publiek met een universeel en tijdloos verhaal. Ik hoop dat we iedereen mogen ontvangen die vroeger de serie heeft gezien, samen met hun kinderen en kleinkinderen."

Video: L1

Vlaming
Hoewel de serie zich in Limburg afspeelde, was destijds de Limburgse inbreng een stuk kleiner. De hoofdrol werd gespeeld door Vlaming Jo De Meyere en alle andere belangrijke rollen waren voor bekende acteurs van buiten Limburg.

Voor de musical wordt in het MECC een speciaal pop-up theater opgebouwd.

Lees ook: Musical Dagboek van een herdershond exclusief in Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen