Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee Limburgers in Dagboek van een Herdershond-musical

Geplaatst opvrijdag 27 augustus 2021 - 7:00

De hoofdrol van kapelaan Odekerke in de musical van Dagboek van een Herdershond wordt gespeeld door Joes Brauers. Suzan Seegers speelt huishoudster juffrouw Katrien.

Dat hebben theaterproducent Albert Verlinde en de Toneelgroep Maastricht bekendgemaakt. Die werken aan de musical die volgend jaar in mei en juni in het MECC in Maastricht wordt opgevoerd.

Bocholtz en Sittard
Brauers is geboren in Bocholtz en Seegers in Sittard. Dagboek van een Herdershond is bekend geworden als tv-serie. Die werd vanaf 1978 door de KRO uitgezonden en werd zeer goed bekeken.

'Enorme verantwoordelijkheid'
Joes Brauers is vereerd de rol van Erik Odekerke te spelen. "Tegelijkertijd vind ik het ontzettend spannend. Het is een hele verantwoordelijkheid, want heel veel mensen kennen de serie natuurlijk. Het is een productie voor een groot publiek met een universeel en tijdloos verhaal. Ik hoop dat we iedereen mogen ontvangen die vroeger de serie heeft gezien, samen met hun kinderen en kleinkinderen."

Video: L1

Vlaming
Hoewel de serie zich in Limburg afspeelde, was destijds de Limburgse inbreng een stuk kleiner. De hoofdrol werd gespeeld door Vlaming Jo De Meyere en alle andere belangrijke rollen waren voor bekende acteurs van buiten Limburg.

Voor de musical wordt in het MECC een speciaal pop-up theater opgebouwd.

Lees ook: Musical Dagboek van een herdershond exclusief in Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen