Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Twee L1-programma’s genomineerd voor landelijke prijs

Geplaatst opwoensdag 14 maart 2018 - 12:00

L1 heeft twee nominaties in de wacht gesleept voor de NL Awards, de jaarlijkse onderscheidingen voor de beste producties van de regionale omroepen.

In de categorie 'Beste tv-programma' is Sjuttersier genomineerd. Het programma is gemaakt door Tom Doesborg. Het is een reportage waarin L1 de begrafenis van verenigingsman Hub Zeijen van schutterij Sint Martinus in Vaesrade van heel dichtbij kon vastleggen. Een uniek kijkje in de schuttersrituelen die daarbij horen, waarbij de tekst van de reportage werd ingesproken door de zoon van de overledene.

Bekijk op L1.nl: Documentaire Sjuttersier

Eeuwigheidswaarde
In de categorie 'Beste radio-programma' is het Limburgs Krisleedjes Konkoer genomineerd, van programmamakers Kris Németh en Ruud Kleinen. Zij gingen op zoek naar nieuwe Limburgse kerstliedjes met eeuwigsheidswaarde. De actie sloeg aan en maar liefst vijftien Limburgse artiesten schreven een nieuw kerstlied, namen dit op en zorgden zo voor een verrassende toevoeging aan het streektaal-repertoire.

Bekijk op L1.nl: Limburgs Krisleedjes Konkoer krijgt geen winnaar

Natlab
De NL-Awards worden op woensdag 4 april uitgereikt in het Natlab in Eindhoven, tijdens het jaarlijkse NL Media Event (voorheen ROOS Dagen).

Alle genomineerde programma's van de regionale omroepen zijn te vinden op de website van de NL Awards.

Advertentie
Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Einzelgängeroptocht op L1 TV

Dit jaar gaan we naar Kessel-Eik! De Einzelgängeroptocht vindt jaarlijks met halfvasten plaats in een Limburgs dorpje met maximaal 1111 inwoners. Er is ieder jaar plek voor 111 deelnemers. Natuurlijk live op L1 TV.

Zondag 11 maart om 14:00 live op L1 TV
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 
Uit eigen keuken
1Limburg verkiezingen
Uitgelicht
Volg de gemeenteraadsverkiezingen op 1Limburg en L1

Op 21 maart gaan 30 van de 33 Limburgse gemeenten naar de stembus. In deze rubriek vind je het laatste verkiezingsnieuws uit de provincie.

Verkiezingsrubriek
1Limburg De A2 tunnel
Uitgelicht
Stuur ons je foto’s van het A2-project

Het stadsbeeld rond de A2 in Maastricht is door de aanleg van de A2-tunnel ingrijpend veranderd. We zijn op zoek naar foto's van de A2 en het omliggende gebied in Maastricht vóór, tijdens en na het project.

Upload je foto's
1Limburg Groene Loper Bezoek Koning Willem-Alexander
Uitgelicht
De koning bezoekt de A2-tunnels in Maastricht

Op 29 maart brengt koning Willem-Alexander een bezoek aan de Groene Loper in Maastricht.
Volg 1Limburg en L1 voor alle informatie rondom dit bezoek.

Bekijk de rubriek
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen