Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Twee L1-programma’s genomineerd voor landelijke prijs

Geplaatst opwoensdag 14 maart 2018 - 12:00

L1 heeft twee nominaties in de wacht gesleept voor de NL Awards, de jaarlijkse onderscheidingen voor de beste producties van de regionale omroepen.

In de categorie 'Beste tv-programma' is Sjuttersier genomineerd. Het programma is gemaakt door Tom Doesborg. Het is een reportage waarin L1 de begrafenis van verenigingsman Hub Zeijen van schutterij Sint Martinus in Vaesrade van heel dichtbij kon vastleggen. Een uniek kijkje in de schuttersrituelen die daarbij horen, waarbij de tekst van de reportage werd ingesproken door de zoon van de overledene.

Bekijk op L1.nl: Documentaire Sjuttersier

Eeuwigheidswaarde
In de categorie 'Beste radio-programma' is het Limburgs Krisleedjes Konkoer genomineerd, van programmamakers Kris Németh en Ruud Kleinen. Zij gingen op zoek naar nieuwe Limburgse kerstliedjes met eeuwigsheidswaarde. De actie sloeg aan en maar liefst vijftien Limburgse artiesten schreven een nieuw kerstlied, namen dit op en zorgden zo voor een verrassende toevoeging aan het streektaal-repertoire.

Bekijk op L1.nl: Limburgs Krisleedjes Konkoer krijgt geen winnaar

Natlab
De NL-Awards worden op woensdag 4 april uitgereikt in het Natlab in Eindhoven, tijdens het jaarlijkse NL Media Event (voorheen ROOS Dagen).

Alle genomineerde programma's van de regionale omroepen zijn te vinden op de website van de NL Awards.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie

Limburgs_kampioenschap_latje_trap

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Bekijk ons Pinkpop-fotoalbum

Geniet terug van de 1e en 2e Pinkpopdag in ons album. Beelden van vandaag worden gedurende de dag geplaatst. Heb jij ook beelden, stuur ze ons dan toe.

Pinkpop-fotoalbum
Uitgelicht
Limburgs Kampioenschap Latje Trap

L1 organiseert deze zomer in samenwerking met Moonen Movies het Limburgs Kampioenschap Latje Trap. Hierbij is het doel om het vaakst de lat te raken vanaf verschillende afstanden. Schop jij het tot de finale in het stadion van één van de Limburgse profclubs? Schrijf je dan in voor een van de onderstaande voorronden verspreid door de provincie.

Schrijf je in voor het LK Latje Trap
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 7 juli bij L1

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties

Meest gelezen