Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee keer goud voor Britt Ummels

Geplaatst opmaandag 24 februari 2020 - 16:33

Britt Ummels heeft tijdens het Nederlands kampioenschap ook goud veroverd op de 3000 meter.

Eerder won de Maastrichtse ook al het goud op de 1500 meter. Ummels is de enige atlete die twee keer goud won.

Lees ook: Goud voor Ummels, zilver voor Boekelman op NK Atletiek

3000 meter
Op de 3000 meter kreeg Ummels vooral concurrentie van Julia van Velthoven. De atlete van atletiekvereniging Cifla plaatste binnen de eerste kilometer een versnelling. Ummels reageerde alert en wist de aanval te pareren en sloot aan. De Maastrichtse atlete liet Velthoven gedurende het vervolg van de race het tempo bepalen. In de eindsprint versloeg de Unitas-atlete haar medekoploopster en pakte daarmee haar tweede gouden medaille op dit nationale kampioenschap.

Maarten Plaum zilver
Maarten Plaum was op de 800 meter vooraf de favoriet voor de titel. De Unitas-atleet liep de gehele race aan kop maar zag in de laatste meters Djoao Lobles voorbij komen. De atleet uit Limbricht moest daardoor genoegen nemen met een zilveren medaille. De tijd van Plaum op de 800 meter was 1:50,33. Met die tijd bleef hij ruim 2 seconden boven zijn persoonlijk record dat hij op 2 februari tijdens de indoorwedstrijd in het Duitse Erfurt liep. Op dit moment is dat de beste Nederlandse jaarprestatie op die afstand.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen