Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee keer goud voor Britt Ummels

Geplaatst opmaandag 24 februari 2020 - 16:33

Britt Ummels heeft tijdens het Nederlands kampioenschap ook goud veroverd op de 3000 meter.

Eerder won de Maastrichtse ook al het goud op de 1500 meter. Ummels is de enige atlete die twee keer goud won.

Lees ook: Goud voor Ummels, zilver voor Boekelman op NK Atletiek

3000 meter
Op de 3000 meter kreeg Ummels vooral concurrentie van Julia van Velthoven. De atlete van atletiekvereniging Cifla plaatste binnen de eerste kilometer een versnelling. Ummels reageerde alert en wist de aanval te pareren en sloot aan. De Maastrichtse atlete liet Velthoven gedurende het vervolg van de race het tempo bepalen. In de eindsprint versloeg de Unitas-atlete haar medekoploopster en pakte daarmee haar tweede gouden medaille op dit nationale kampioenschap.

Maarten Plaum zilver
Maarten Plaum was op de 800 meter vooraf de favoriet voor de titel. De Unitas-atleet liep de gehele race aan kop maar zag in de laatste meters Djoao Lobles voorbij komen. De atleet uit Limbricht moest daardoor genoegen nemen met een zilveren medaille. De tijd van Plaum op de 800 meter was 1:50,33. Met die tijd bleef hij ruim 2 seconden boven zijn persoonlijk record dat hij op 2 februari tijdens de indoorwedstrijd in het Duitse Erfurt liep. Op dit moment is dat de beste Nederlandse jaarprestatie op die afstand.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen