Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Twee jaar celstraf voor verkrachting in Maastricht

Geplaatst opwoensdag 25 februari 2015 - 7:42

De 25-jarige Maastrichtse student Bilal A. moet twee jaar de gevangenis in.

De rechtbank in Maastricht heeft hem schuldig bevonden aan bedreiging en verkrachting van zijn - ook mannelijke - huisgenoot in 2013.

Geen seksuele handelingen
A. bleef ter zitting ontkennen dat het tussen hem en zijn huisgenoot tot seksuele handelingen was gekomen. Dat ze, letterlijk, slaande ruzie hadden gehad, ontkende hij niet. Ook gaf hij toe dat hij het slachtoffer meermaals heeft bedreigd. A. dreigde via sms meermaals zijn huisgenoot of diens familie iets aan te doen wanneer die aangifte zou doen.

Bedreiging uit vrees
De rechtbank meent dat A. die bedreigingen uitte uit vrees dat bekend zou worden dat hij en zijn huisgenoot seks hadden gehad. Ter zitting lichtte A. toe dat het voor hem, als moslim, verregaande consequenties zou hebben wanneer bekend zou worden dat hij homoseksuele gevoelens zou hebben.

Verkrachting én bedreiging
De rechtbank acht ook bewezen dat A. zijn huisgenoot dwong de verkrachting te ondergaan onder bedreiging van een mes, en dat hij hem zijn telefoon had afgenomen, de deur op slot had gedaan en de sleutel had verstopt.

Mishandeling en bedreiging van ex
A., die een paar jaar geleden ook al eens terechtstond voor mishandeling, moest zich deze keer ook verantwoorden voor mishandeling en bedreiging van zijn ex-vriendin uit Malden. A. zou door het lint zijn gegaan toen zij de relatie beëindigde.

Trouwen tegen homogevoelens
A. gaf ter zitting aan dat hij met haar zou trouwen en dat trouwen een manier is om homoseksuele gevoelens - die hij overigens zelf niet had, zo benadrukte hij keer op keer - af te wenden.

De rechtbank achtte de zaak van de ex-vriendin niet bewezen. A. moet zijn mannelijke slachtoffer zo’n 3500 euro schadevergoeding betalen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Studente uit Maastricht moet forse schadevergoeding betalen
'Man dreigde doodsbange ex-vriendin in brand te steken'
Celstraf voor man die dreigde ex in brand te steken
Man die dreigde ex in brand te steken op vrije voeten
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen