Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee jaar celstraf voor fatale klappen op Poolse verjaardag

Geplaatst opmaandag 25 januari 2021 - 11:13

De Poolse arbeidsmigrant Janek S. (64) is veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf voor het doodslaan van zijn collega en landgenoot Marek (50) in Simpelveld. Acht maanden van die straf zijn voorwaardelijk opgelegd.

De rechter besloot Janek niet voor doodslag, maar voor mishandeling met de dood tot gevolg te veroordelen.

Lees ook: Arbeidsmigrant doodgeslagen tijdens Pools verjaardagsfeest

Ruzie uitgelokt
Ook justitie zag te weinig bewijs voor doodslag. Toch lag de eis van vier jaar gevangenisstraf aanmerkelijk hoger dan het vonnis van de rechter. 'Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank rekening met het feit dat het slachtoffer de confrontatie met verdachte heeft gezocht en de ruzie grotendeels heeft uitgelokt', schrijft de rechter in zijn vonnis.

'In feite is er sprake geweest van een door het slachtoffer uitgelokte dronkenmansvechtpartij die ongewild fataal is afgelopen. Dit werkt strafverlagend.'

Poolse verjaardag
Die vechtpartij vond plaats tijdens een verjaardag in een vakantiehuisje in Simpelveld. Janek en Marek woonden daar samen, een derde huisgenoot was de jarige. Nadat er stevig was gedronken, zou Marek agressief zijn geworden en de ruzie hebben uitgelokt. Volgens getuigen sloeg en schopte Janek zijn collega en landgenoot meerdere keren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen