Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee jaar celstraf voor fatale klappen op Poolse verjaardag

Geplaatst opmaandag 25 januari 2021 - 11:13

De Poolse arbeidsmigrant Janek S. (64) is veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf voor het doodslaan van zijn collega en landgenoot Marek (50) in Simpelveld. Acht maanden van die straf zijn voorwaardelijk opgelegd.

De rechter besloot Janek niet voor doodslag, maar voor mishandeling met de dood tot gevolg te veroordelen.

Lees ook: Arbeidsmigrant doodgeslagen tijdens Pools verjaardagsfeest

Ruzie uitgelokt
Ook justitie zag te weinig bewijs voor doodslag. Toch lag de eis van vier jaar gevangenisstraf aanmerkelijk hoger dan het vonnis van de rechter. 'Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank rekening met het feit dat het slachtoffer de confrontatie met verdachte heeft gezocht en de ruzie grotendeels heeft uitgelokt', schrijft de rechter in zijn vonnis.

'In feite is er sprake geweest van een door het slachtoffer uitgelokte dronkenmansvechtpartij die ongewild fataal is afgelopen. Dit werkt strafverlagend.'

Poolse verjaardag
Die vechtpartij vond plaats tijdens een verjaardag in een vakantiehuisje in Simpelveld. Janek en Marek woonden daar samen, een derde huisgenoot was de jarige. Nadat er stevig was gedronken, zou Marek agressief zijn geworden en de ruzie hebben uitgelokt. Volgens getuigen sloeg en schopte Janek zijn collega en landgenoot meerdere keren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen