Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee jaar cel voor overval op Maastrichtse juwelier

Geplaatst opdonderdag 7 april 2016 - 6:34

David I. (21) is door de Maastrichtse rechtbank schuldig bevonden aan het medeplegen van een overval op een juwelier in Maastricht.

De rechtbank bepaalde dat I., die de overval samen pleegde met Milan K. (24 jaar, eerder veroordeeld tot twee jaar hechtenis), voor twee jaar de cel in moet met aftrek van de tijd die hij in voorarrest al heeft uitgezeten. De officier van justitie had 30 maanden geëist. De verdediging had een celstraf van één jaar bepleit.

Nepvuurwapen
De Serviërs Milan K. en David I. probeerden op 25 september 2013 juwelier Filipucci aan de Maastrichtse Brugstraat te overvallen, waarbij de eerstgenoemde met een nauwelijks van echt te onderscheiden nepvuurwapen dreigde, en I. een bijl droeg.

Vitrine met horloges
I. ontkende dat hij die bijl bij zich had om de juwelier te bedreigen en beweerde die te willen gebruiken om een met luxe horloges gevulde vitrine in te slaan. De rechter bepaalde dat, wat de bedreiging betreft, er weinig verschil is geweest in de rol van beide daders. Daarbij werd door de rechtbank verwezen naar de camerabeelden van de overval die bij het dossier waren inbegrepen.

Pepperspray
Ook rekende de rechtbank het de twee zwaar aan dat ze zonder scrupules zijn overgegaan tot de brute overval. Die heeft een grote impact gehad op de juwelier, die vlak daarvóór ook al een keer was overvallen en daarbij pepperspray in het gezicht kreeg.

De advocaat van David I. heeft nog niet gereageerd op de vraag of zijn cliënt hoger beroep aantekent. Juwelier Filipucci reageerde met tevredenheid op de uitspraak.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen