Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee jaar cel voor man uit Vaals na zware mishandeling

Geplaatst opwoensdag 19 november 2014 - 7:36

Nico B. uit Vaals moet twee jaar de cel in voor de mishandeling van twee plaatsgenoten. Dat heeft de rechtbank in Maastricht dinsdag bepaald.

De dader moet daarnaast in totaal bijna 25 duizend euro schadevergoeding betalen aan de beide slachtoffers. De straf is lager dan geëist, de officier van justitie had gevraagd om een gevangenisstraf van 40 maanden.

Café Allure
B. stond terecht voor een zware mishandeling van twee plaatsgenoten op 18 juni van dit jaar. Toen ging hij de twee slachtoffers op het terras van café Allure in Vaals te lijf met een mes.

Zaklamp
Volgens de advocaat van B. was er sprake van noodweer omdat de twee slachtoffers de dader met een zaklamp op zijn hoofd zouden hebben geslagen. Een van de twee slachtoffers is de ex van B.'s vriendin die de twee al zeven jaar lang zou hebben geterroriseerd.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

rechtbank maastricht
Drie jaar geëist tegen 'kopschopper' uit Valkenburg
rechtbank maastricht
Verdachte mishandeling Maastricht gaat vrijuit
Jeugddetentie voor brute mishandeling van vriendin
'Man dreigde doodsbange ex-vriendin in brand te steken'
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen