Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Twee jaar cel voor loverboy Armin A.

Geplaatst opdonderdag 2 juli 2015 - 10:27

Armin A. is donderdag in de rechtbank in Maastricht veroordeeld tot twee jaar celstraf voor het aanzetten tot prostitutie van een minderjarig meisje.

Daarnaast moet Armin A. het 16-jarige meisje een schadevergoeding van 2500 euro betalen.

Eis
Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden nog drie jaar cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk en een proeftijd van drie jaar. Advocaat Penino, die de belangen van het meisje behartigd, vroeg een schadevergoeding van 12.500 euro.

De rechtbank besloot dat Armin A. niet voor een gedeeltelijk voorwaardelijke gevangenisstraf in aanmerking kwam, omdat hij nog in een proeftijd van een eerdere veroordeling liep.

Loverboy
In oktober vorig jaar ontving het 16-jarige meisje tientallen klanten in Valkenburgse hotels. Armin A. verklaarde dat hij aanwezig was voor haar veiligheid, niet om er geld aan te verdienen.

Klanten
Het Openbaar Ministerie gaat ook 29 klanten vervolgen voor seks met een minderjarig meisje. Vanaf woensdag 8 juli moeten de mannen zich één voor één voor de rechtbank in Maastricht verantwoorden. Het overgrote deel van de verdachte klanten zal de behandeling van hun strafzaken niet zelf bijwonen, uit angst voor de grote mediabelangstelling.

Lees ook: Seksklanten Valkenburgse zedenzaak mijden rechtszaal

'Veel te laag'
De vader van het meisje vindt de celstraf van 2 jaar voor Armin A. veel te laag. "Mijn dochter is voor het leven getekend. Hier speel je elke loverboy mee in de kaart", reageert de vader. "De rechtbank had hier een signaal kunnen afgeven."

Lees meer over de Valkenburgse zedenzaak.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Cel en taakstraffen voor klanten Valkenburgse zedenzaak
Verdachte Valkenburgse zedenzaak laat het opnieuw afweten
Twee klanten voor rechter in Valkenburgse zedenzaak
Loverboyzaak: Kimberly kreeg 250 telefoontjes in 2 weken
Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen