Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Twee jaar cel voor loverboy Armin A.

Geplaatst opdonderdag 2 juli 2015 - 10:27

Armin A. is donderdag in de rechtbank in Maastricht veroordeeld tot twee jaar celstraf voor het aanzetten tot prostitutie van een minderjarig meisje.

Daarnaast moet Armin A. het 16-jarige meisje een schadevergoeding van 2500 euro betalen.

Eis
Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden nog drie jaar cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk en een proeftijd van drie jaar. Advocaat Penino, die de belangen van het meisje behartigd, vroeg een schadevergoeding van 12.500 euro.

De rechtbank besloot dat Armin A. niet voor een gedeeltelijk voorwaardelijke gevangenisstraf in aanmerking kwam, omdat hij nog in een proeftijd van een eerdere veroordeling liep.

Loverboy
In oktober vorig jaar ontving het 16-jarige meisje tientallen klanten in Valkenburgse hotels. Armin A. verklaarde dat hij aanwezig was voor haar veiligheid, niet om er geld aan te verdienen.

Klanten
Het Openbaar Ministerie gaat ook 29 klanten vervolgen voor seks met een minderjarig meisje. Vanaf woensdag 8 juli moeten de mannen zich één voor één voor de rechtbank in Maastricht verantwoorden. Het overgrote deel van de verdachte klanten zal de behandeling van hun strafzaken niet zelf bijwonen, uit angst voor de grote mediabelangstelling.

Lees ook: Seksklanten Valkenburgse zedenzaak mijden rechtszaal

'Veel te laag'
De vader van het meisje vindt de celstraf van 2 jaar voor Armin A. veel te laag. "Mijn dochter is voor het leven getekend. Hier speel je elke loverboy mee in de kaart", reageert de vader. "De rechtbank had hier een signaal kunnen afgeven."

Lees meer over de Valkenburgse zedenzaak.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Cel en taakstraffen voor klanten Valkenburgse zedenzaak
Verdachte Valkenburgse zedenzaak laat het opnieuw afweten
Twee klanten voor rechter in Valkenburgse zedenzaak
Loverboyzaak: Kimberly kreeg 250 telefoontjes in 2 weken
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen