Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee honden en 50 mannen op Wereld Funs Dag

Geplaatst opzondag 18 september 2016 - 16:26

In Venlo verzamelden zich zondag 52 Funsen, voor de eerste Wereld Funs Dag. Er kwamen 50 mannen opdagen met de naam Funs en twee honden die naar de naam luisteren.

De dag werd gehouden in café De Locomotief. Initiatiefnemers zijn Venlonaren Funs Pollux en Funs Pubben. Ze organiseren het evenement omdat de naam Funs langzaam maar zeker dreigt te verdwijnen. Vorig jaar kregen nog maar twee kinderen deze naam. Ook dit jaar zijn er tot nu toe pas twee Funsen geboren.

Funs-quiz
Tijdens de Wereld
Funs Dag is er onder meer een Funs-quiz en vertellen historici over de geschiedenis van de naam. Verder moet het volgens de organisatoren vooral een gezellige boel worden. Ze denken er al over na om een vervolg te geven aan het evenement.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Funsen opnieuw tezamen in Venlo
Alle Funsen verzamelen: er komt weer een Wereld Funs Dag
Wereld Funs Dag moet Limburgse naam redden
Jett Rebel bezorgt poppodium Venlo primeur
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen