Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee honden en 50 mannen op Wereld Funs Dag

Geplaatst opzondag 18 september 2016 - 16:26

In Venlo verzamelden zich zondag 52 Funsen, voor de eerste Wereld Funs Dag. Er kwamen 50 mannen opdagen met de naam Funs en twee honden die naar de naam luisteren.

De dag werd gehouden in café De Locomotief. Initiatiefnemers zijn Venlonaren Funs Pollux en Funs Pubben. Ze organiseren het evenement omdat de naam Funs langzaam maar zeker dreigt te verdwijnen. Vorig jaar kregen nog maar twee kinderen deze naam. Ook dit jaar zijn er tot nu toe pas twee Funsen geboren.

Funs-quiz
Tijdens de Wereld
Funs Dag is er onder meer een Funs-quiz en vertellen historici over de geschiedenis van de naam. Verder moet het volgens de organisatoren vooral een gezellige boel worden. Ze denken er al over na om een vervolg te geven aan het evenement.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Funsen opnieuw tezamen in Venlo
Alle Funsen verzamelen: er komt weer een Wereld Funs Dag
Wereld Funs Dag moet Limburgse naam redden
Jett Rebel bezorgt poppodium Venlo primeur
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen