Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee grote distributiecentra tussen Linne en Roermond

Geplaatst opmaandag 8 juni 2020 - 16:50

Tussen Linne en Roermond komen twee grote distributiecentra te staan. Dat meldt de Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg maandag op haar website.

De bouw op bedrijventerrein De Grinderij start in januari 2021 en opdrachtgever is projectontwikkelaar Panattoni.

Hoge hallen
Het ene distributiecentrum telt straks een oppervlakte van ruim 25.000 vierkante meter. De andere hal wordt ruim 18.000 vierkante meter groot. De totale oppervlakte is vergelijkbaar met ongeveer zes voetbalvelden.

Beide centra krijgen een een vrije hoogte van ruim 12 meter met in totaal 37 laad- en losplaatsen, 265 parkeerplaatsen voor personenwagens en 9 parkeerplaatsen voor vrachtwagens. Naar verwachting wordt het complex in september 2021 opgeleverd.

'Bemensen'
Jeroen Gerritsen, algemeen directeur Panattoni Nederland, ziet veel logistieke toekomst voor Midden- en Zuid-Limburg. "We merken dat er een betere beschikbaarheid van personeel is om de distributiecentra goed te kunnen bemensen. De distributiecentra liggen tegen de dorpen Linne, Herten en de stad Roermond aan, dus mensen kunnen op de fiets of lopend naar het werk."

Coronacrisis
Volgens hem biedt de locatie dezelfde voordelen en nabijheid tot de Duitse afzetmarkt als andere populaire locaties in Limburg. "Ik denk dat logistiek en alles dat daarbij hoort tijdens de coronacrisis zijn waarde heeft bewezen. En juist nu de werkloosheid weer gaat oplopen, kunnen we met dit soort initiatieven nieuwe werkgelegenheid naar de regio trekken."

Logistieke cultuur
Panattoni heeft voor de bouw een een koopovereenkomst getekend met Ontwikkelingsmaatschappij Midden Limburg ( OML). Jeroen Bertjens van OML verwacht dat de nieuwe distributiehallen nieuwe werkgevers naar de regio zullen trekken. "We hebben al een bloeiende logistieke cultuur en infrastructuur met grootschalige distributiecentra zoals Hansen Dranken, UPS, Plus, Lidl, Aldi, Action en Dick Vijn Logistiek. Volgend jaar kunnen we weer paar mooie bedrijven aan dit rijtje toevoegen."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen