Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee gewonden na schietpartij bij begraafplaats Roermond

Geplaatst opzondag 29 april 2018 - 15:55

In Roermond zijn twee gewonden gevallen bij een schietpartij.

De schietpartij was zondagmiddag rond 15:30 uur aan het Kitskensdal, meldt de politie. Het gebeurde in de buurt van de hoofdingang van een begraafplaats die daar ligt. Aan de schietpartij ging een vechtpartij vooraf.

Aanspreekbaar
De twee gewonden zijn aanspreekbaar, laat een woordvoerder van de politie weten. Ze zijn gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht. Er werden ook twee traumahelikopters opgeroepen om eerste hulp te verlenen.

Op de vlucht
Er is ter plekke een onderzoek gestart. De politie is op zoek naar meerdere mensen die er na de schietpartij in een auto vandoor zijn gegaan.

Wat de aanleiding was voor de ruzie en de schietpartij, weet de politie nog niet. Volgens een woordvoerder is het onderzoek nog in volle gang. Er wordt onderzoek gedaan bij de begraafplaats en op het parkeerterrein van voetbalclub EMS.

Honkbalknuppels
Getuigen vertellen tegen Persbureau ANP dat een auto met hoge snelheid kwam aanrijden en tegen een boom en een hek botste. Uit de auto stapten enkele mannen, waarna er tussen vier mensen ruzie ontstond. Twee van hen zouden gewapend zijn geweest met honkbalknuppels. Zij werden beschoten door twee andere mannen, die vervolgens vluchtten, zo zeggen de ooggetuigen.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen