Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee gewonden na schietpartij bij begraafplaats Roermond

Geplaatst opzondag 29 april 2018 - 15:55

In Roermond zijn twee gewonden gevallen bij een schietpartij.

De schietpartij was zondagmiddag rond 15:30 uur aan het Kitskensdal, meldt de politie. Het gebeurde in de buurt van de hoofdingang van een begraafplaats die daar ligt. Aan de schietpartij ging een vechtpartij vooraf.

Aanspreekbaar
De twee gewonden zijn aanspreekbaar, laat een woordvoerder van de politie weten. Ze zijn gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht. Er werden ook twee traumahelikopters opgeroepen om eerste hulp te verlenen.

Op de vlucht
Er is ter plekke een onderzoek gestart. De politie is op zoek naar meerdere mensen die er na de schietpartij in een auto vandoor zijn gegaan.

Wat de aanleiding was voor de ruzie en de schietpartij, weet de politie nog niet. Volgens een woordvoerder is het onderzoek nog in volle gang. Er wordt onderzoek gedaan bij de begraafplaats en op het parkeerterrein van voetbalclub EMS.

Honkbalknuppels
Getuigen vertellen tegen Persbureau ANP dat een auto met hoge snelheid kwam aanrijden en tegen een boom en een hek botste. Uit de auto stapten enkele mannen, waarna er tussen vier mensen ruzie ontstond. Twee van hen zouden gewapend zijn geweest met honkbalknuppels. Zij werden beschoten door twee andere mannen, die vervolgens vluchtten, zo zeggen de ooggetuigen.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen