Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee gewonden bij ongeval op A73: snelweg uren dicht

Geplaatst opdonderdag 25 april 2019 - 4:43

Bij een aanrijding op de A73 ter hoogte van Smakt zijn in de nacht van woensdag op donderdag twee gewonden gevallen. Vanwege het ongeval is de A73 richting Nijmegen urenlang afgesloten geweest.

Rond 3:00 uur zijn twee auto's op de snelweg richting Nijmegen op elkaar geklapt.

Hoge snelheid
Volgens een politiewoordvoerder werd een politiepatrouille met hoge snelheid ingehaald. Vervolgens kwam de hardrijder in botsing met een andere auto. Daarna kwam het voertuig tegen de vangrail tot stilstand. De twee inzittenden van de auto die de aanrijding heeft veroorzaakt zijn vervolgens aangehouden en met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de andere auto is met de schrik vrijgekomen.

Stoffen
Volgens de politie wordt een auto gecontroleerd die betrokken was bij de aanrijding. In de kofferbak zijn enkele jerrycans gevonden. Volgens de politie zat daar vermoedelijk benzine in. De A73 in noordelijke richting is afgesloten voor onderzoek. Dat kan volgens de politie even duren. Rijkswaterstaat adviseert verkeer richting Nijmegen om te rijden via de A67, A2 en A50.

Rond 9:00 uur werd de weg vrijgegeven.

Getuigen
De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval. Uit het onderzoek blijkt dat de aanrijding gebeurde toen een auto een vrachtwagen inhaalde. De politie is op zoek naar de bestuurder van deze vrachtwagen.

Video: SK-Media
Foto: SK-Media

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen