Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee gewonden bij ongeval op A73: snelweg uren dicht

Geplaatst opdonderdag 25 april 2019 - 4:43

Bij een aanrijding op de A73 ter hoogte van Smakt zijn in de nacht van woensdag op donderdag twee gewonden gevallen. Vanwege het ongeval is de A73 richting Nijmegen urenlang afgesloten geweest.

Rond 3:00 uur zijn twee auto's op de snelweg richting Nijmegen op elkaar geklapt.

Hoge snelheid
Volgens een politiewoordvoerder werd een politiepatrouille met hoge snelheid ingehaald. Vervolgens kwam de hardrijder in botsing met een andere auto. Daarna kwam het voertuig tegen de vangrail tot stilstand. De twee inzittenden van de auto die de aanrijding heeft veroorzaakt zijn vervolgens aangehouden en met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de andere auto is met de schrik vrijgekomen.

Stoffen
Volgens de politie wordt een auto gecontroleerd die betrokken was bij de aanrijding. In de kofferbak zijn enkele jerrycans gevonden. Volgens de politie zat daar vermoedelijk benzine in. De A73 in noordelijke richting is afgesloten voor onderzoek. Dat kan volgens de politie even duren. Rijkswaterstaat adviseert verkeer richting Nijmegen om te rijden via de A67, A2 en A50.

Rond 9:00 uur werd de weg vrijgegeven.

Getuigen
De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval. Uit het onderzoek blijkt dat de aanrijding gebeurde toen een auto een vrachtwagen inhaalde. De politie is op zoek naar de bestuurder van deze vrachtwagen.

Video: SK-Media
Foto: SK-Media

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen