Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee gewonden bij felle brand op negende verdieping in flat

Geplaatst opzaterdag 11 september 2021 - 15:00

In een flat aan de Henri Dunantstraat in Brunssum heeft zaterdagmiddag een felle brand gewoed in een appartement op de negende verdieping. Twee personen raakten daarbij gewond. Eén van hen is naar het ziekenhuis gebracht.

De vlammen sloegen rond 14:40 uur aan de achterzijde uit het gebouw. Er kwam een traumahelikopter ter plaatse voor medische assistentie.

Uit vlammen gered
Het gewonde slachtoffer werd volgens de brandweer door omwonenden uit het brandende appartement gered. Meerdere redders moesten vervolgens zelf ook door het ambulancepersoneel gecontroleerd worden omdat ze rook in hadden geademd.

Verwoest
De felle brand heeft één appartement verwoest en een aantal andere woningen is beschadigd. De brandweer heeft met een ladderwagen vanaf de buitenkant het vuur geblust. De brand is inmiddels onder controle.

Vanwege de hoogte werd de brand al snel opgeschaald naar 'grote brand'. De Brunssumse brandweer kreeg hulp van korpsen uit de omgeving. Wagens uit Schinveld, Heerlen en Schinnen werden opgeroepen om te assisteren.

Video: L1

Geëvacueerd
De brand woedde in een appartement op de negende verdieping van het flatgebouw. De brandweer heeft zowel de negende als de tiende verdieping van de flat uit voorzorg ontruimd. Zodra de woningen gecontroleerd zijn, mogen de bewoners gefaseerd terug naar huis.

De politie riep mensen op niet naar de brand te gaan kijken. "Dat hindert op dit moment de hulpverleners", twitterde ze.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen