Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee gegadigden voor railterminal Venlo

Geplaatst opmaandag 3 november 2014 - 15:33

Voor de bouw en exploitatatie van de nieuwe railterminal op Trade Port Noord in Venlo hebben twee bedrijven ingeschreven.

Het gaat om Railcargo Venlo en Trade Port BV (Seacon Logistics/ECT). Dat hebben beide bedrijven bevestigd.

Mogelijk meer inschrijvers
BCTN, de exploitant van de containerhaven in Wanssum, is afgehaakt. Het is niet bekend of er nog meer inschrijvers zijn. Trade Port Venlo BV, de organisatie die de railterminal aanbesteedt, weigert informatie te geven.

Inschrijving gesloten
De inschrijvingstermijn sloot afgelopen vrijdag. De inschrijvende bedrijven hebben echter nog heel veel vragen, klachten en twijfels over de plannen van Trade Port Noord BV met de railterminal.

Twijfels
Zo vinden ze dat 'snelheid boven zorgvuldigheid' gaat, hebben ze zorgen over de bereikbaarheid van de terminal voor treinen, vinden ze dat Trade Port Noord hun vragen niet beantwoordt, is de aanbesteder in hun ogen niet transparant, is er veel onduidelijkheid over de veiligheid en over de risico's die de exploitant gaat lopen.

Dinsdag meer in Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad over de railterminal.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Cabooter bouwt railterminal in Venlo
Miljoenensteun voor railterminal Venlo
Rijk verdubbelt bijdrage aan railterminal Venlo
Distributiecentrum met 750 banen naar Venlo
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen