Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee Franse mannen overleden bij ernstig ongeval A73

Geplaatst opzaterdag 14 september 2019 - 16:12

De identiteit van de twee personen die vrijdagochtend om het leven zijn gekomen bij een ernstig ongeval op de A73 is bekend. Het gaat om twee Franse mannen van 18 en 20 jaar oud.

Ook raakten andere inzittenden zwaargewond. Het gaat om twee Franse mannen van 25 jaar oud en een 20-jarige landgenoot.

Busje
Het ongeluk gebeurde vrijdagochtend rond 8:10 uur op de snelweg in noordelijke richting ter hoogte van Belfeld. Het busje belandde door nog onbekende oorzaak aan de andere zijde van de vangrail en botste daar tegen een paal. De bestuurder en een passagier zijn ter plekke overleden. De drie andere inzittenden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Lees ook: Twee doden en drie gewonden bij ernstig ongeluk op A73

Koffers en tassen
De politie kan nog niks zeggen over de medische toestand van de slachtoffers. "De familie van de slachtoffers en de Franse ambassade zijn op de hoogte gebracht van het ongeval", zegt een woordvoerder. Volgens de zegsman had het vijftal koffers en tassen bij zich. "Maar het is nog niet bekend waar ze onderweg naartoe waren. Dat wordt nog onderzocht."

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen