Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee finaleplaatsen voor Sam Schröder bij Australian Open

Geplaatst opdinsdag 25 januari 2022 - 17:54

Rolstoeltennisser Sam Schröder uit Geleen heeft bij de Australian Open zowel in het enkelspel als het dubbelspel de finale gehaald.

In het dubbelspel bereikte Schröder voor het eerst de finale van de Australian Open.

Enkelspel
In het enkelspel moest Schröder twee wedstrijden winnen om de finale te bereiken. In de kwartfinale won hij van de Amerikaan David Wagner met 6-1 en 6-3. In de halve finales had hij minder dan een uur nodig om thuisspeler Heath Davidson te verslaan: 6-1 en 6-2.

In de finale is opnieuw een Australiër de tegenstander. Dat is de als eerste geplaatste Dylan Alcott. Die finale wordt waarschijnlijk donderdag gespeeld.

Dubbelspel
In het dubbelspel bereikte Schröder samen met dubbelpartner Niels Vink de finale door het Australische duo Dylan Alcott en Heath Davidson te verslaan. De eerste set werd eenvoudig gewonnen door de Nederlanders met 6-1. In de tweede set ging het gelijk op en moest een tiebreak de beslissing brengen. Die werd gewonnen door Schröder en Vink.

In de finale treft het Nederlandse duo de Brit Andy Lapthorne en de Amerikaan David Wagner. Die finale staat woensdagochtend op het programma.

Geen titel
Schröder wist nog geen titel te winnen op de Australian Open. In 2021 bereikte hij wel de finale van het enkelspel, maar die verloor hij van Dylan Alcott, de tegenstander van komende donderdag.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen