Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee doden en drie gewonden bij ongeluk spookrijder

Geplaatst opvrijdag 29 april 2016 - 11:21

Bij de frontale botsing door toedoen van een spookrijder op de A79 zijn twee doden en drie zwaargewonden gevallen. Het ongeluk gebeurde op de snelweg van Maastricht naar Heerlen bij Klimmen.

De spookrijder kwam frontaal in botsing met een tegenligger. Het ongeval gebeurde rond 9:45 uur. Zowel de spookrijder als de bestuurder van de tegemoetkomende auto is om het leven gekomen. De drie zwaargewonden zaten ook in de tegenligger.

Ontwijken
De spookrijder reed over de verkeerde weghelft naar Maastricht. Een aantal automobilisten wist de onverwachte tegenligger nog te ontwijken. Daarna ging het tussen Klimmen en Hulsberg mis, met fatale gevolgen.

Afgesloten
De snelweg A79 is vanaf knooppunt Kruisdonk bij Maastricht in de richting van Heerlen helemaal afgezet in verband met technisch onderzoek. De auto’s die achter het ongeval in de file stonden zijn van de snelweg afgeleid. De verwachting is dat de afsluiting van de snelweg nog enige tijd zal duren.

Het verkeer vanuit Heerlen naar Maastricht kan inmiddels weer doorrijden.

Bekijk meer foto's van het ongeval

Lees ook eerder bericht: Ernstig ongeval door spookrijder op A79

Politiewoordvoerder Hub Haenen over het ongeval op de A79.
Foto: Arnaud Nilwik
Spookrijder veroorzaakt ernstig ongeluk op A79.
Foto: Maarten van der Sande
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ongeluk spookrijder: Moeder (39) dood, 2 kinderen kritiek
Ernstig ongeval door spookrijder op A79
Foto's van fatale ongeluk op A79
Bergingswerk en onderzoek ten einde: A79 weer vrij
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen