Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee doden bij incident op Brunssummerheide

Geplaatst opdinsdag 7 mei 2019 - 13:24

Bij een incident in Heerlen zijn dinsdag twee doden gevallen. Het gaat om een man en een vrouw die op de Brunssummerheide werden gevonden.

Rond 12:30 uur kreeg de politie een melding van een wandelaar die de vrouw bij de Kamperheideweg in het natuurgebied had gevonden. Volgens een eerste melding zou het om een steekpartij gaan, maar de politie onderzoekt dit nog.

Honden
Niet veel later werd op honderd meter afstand ook het levenloze lichaam van de man gevonden. In de buurt werden twee loslopende honden aangetroffen. Een politiewoordvoerder laat weten dat de dode man en vrouw allebei een viervoeter bij zich hadden.

Onderzoek
Het is vooralsnog onduidelijk wat zich precies heeft afgespeeld. Duidelijk is wel dat de man en de vrouw door geweld om het leven zijn gekomen. Er is nog niemand aangehouden. De omgeving is afgezet voor onderzoek. Er is een auto in beslag genomen. Met een politiehelikopter wordt gezocht naar een mogelijke dader. Ook worden vanuit de helikopter foto's gemaakt van het gebied.

Lees ook: Politie onderzoekt steekpartij in Heerlen

Sporen
De politie zoekt naar sporen op de plek waar de doden zijn gevonden. Agenten spreken met wandelaars die in de buurt waren. Een man liet zijn hond uit toen hij bij de dode vrouw uitkwam. "De politie was er al voor gebeld." Hij nam vervolgens een andere route om de situatie te vermijden. Maar vervolgens stuitte hij op het stoffelijk overschot van de man. "Ik ben toen teruggerend naar de politie die inmiddels was gearriveerd."

De politie zegt nog op zoek te zijn naar getuigen die iets opvallends hebben gezien of andere informatie hebben. Er zijn 25 rechercheurs op de zaak gezet.