Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee delen Buitenring Parkstad na jaren werk open

Geplaatst opvrijdag 2 november 2018 - 16:51

Twee delen van de Buitenring Parkstad zijn vrijdagmiddag open gegaan.

Het gaat om het stuk tussen de Brunssummerheide en de N274 bij Schinveld en het gedeelte tussen de N276 bij Brunssum en Nuth.

Deel open
Dat laatste deel gaat alleen in de richting van Nuth open. Omdat de verbinding op de A76 richting de Buitenring nog niet klaar is, wordt het gedeelte richting Brunssum nog niet opengesteld. Het kan namelijk tot files op de A76 leiden. Weggebruikers die van Landgraaf naar Nuth moeten, doen er nu een stuk sneller over. Eerder duurde dat soms 45 minuten, maar nu zou die rit zo'n zeven minuten van hun tijd kosten.

Lees ook: Megaproject Buitenring Parkstad bijna helemaal open

Juridische procedures
De Buitenring kan vanaf het
Avantisterrein tot aan Nuth in zijn geheel door het verkeer worden gebruikt. De aansluiting op de A76 bij Nuth is pas eind volgend jaar klaar. Juridische procedures hebben de aanleg daar vertraagd.

Zonder obstakels
Door de openstelling vrijdag kan het verkeer zonder kruisingen of andere obstakels van Nuth via Brunssum, Landgraaf naar Kerkrade rijden. En andersom. Het hele tracé van de Buitenring is ruim 26 kilometer. De aanleg heeft ongeveer 450 miljoen euro gekost.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen