Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee dagen langer vakantie in Roermond door offerfeest

Geplaatst opvrijdag 17 augustus 2018 - 11:37

De kinderen van de Synergieschool in Roermond hebben maandag nog niet hun eerste schooldag. De basisschool begint het schooljaar met twee studiedagen in verband met het islamitische offerfeest, dat dinsdag begint.

Volgens directrice Hetty Belgers van de Synergieschool is er goed nagedacht over het besluit.

Islamitische achtergrond
"Op onze school zitten kinderen met een islamitische achtergrond. Mensen kwamen vrij vragen voor het offerfeest. Uit respect geef je hen dan ook vrij." De school heeft contact gehad met de ouders en daaruit bleek dat het inzetten van studiedagen geen probleem was. "We hebben overlegd met alle ouders en ook niet-allochtone ouders waren het er mee eens. Ook de docenten vonden prima", zegt Belgers.

Meer scholen in Roermond beginnen volgende week iets later aan het schooljaar. Ook op basisschool de Zonnewijzer in Roermond komen de kinderen woensdag pas naar de klas vanwege het offerfeest.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen