Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee coronapatiënten MUMC overleden na stroomuitval

Geplaatst opzaterdag 1 mei 2021 - 22:05

Twee coronapatiënten die werden behandeld op een verpleegafdeling van het MUMC in Maastricht zijn overleden nadat hun zuurstoftoediening was stilgevallen als gevolg van een stroomstoring.

Dat bevestigt een woordvoerder van het ziekenhuis na berichtgeving door De Limburger. De stroom viel in de nacht van donderdag op vrijdag uit.

Zuurstoftoediening
De stroomstoring vond donderdag vermoedelijk aan het einde van de avond plaats, maar werd niet direct ontdekt. Zeker twee patiënten kregen als gevolg hiervan te maken met een storing in de zuurstoftoediening. Een 76-jarige Maastrichtenaar overleed diezelfde nacht nog. Een man van 67, eveneens uit Maastricht, overleed zaterdagmiddag.

Onderzoek
De woordvoerder van het MUMC benadrukt tegenover de krant dat nog moeten worden vastgesteld of de overlijdens direct verband houden met de stroomstoring. Dat wordt onderzocht door een externe onderzoekscommissie, die door het ziekenhuis is ingesteld. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd controleert dit onderzoek vervolgens.

De woordvoerder zegt dat voorop staat dat de overlijdens van de twee patiënten betreurd worden.

Grote fout
Een van de nabestaanden van de overleden coronapatiënten noemt het op Facebook 'een grote fout' van het ziekenhuis.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen