Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee cipiers ontslagen na valse verklaringen

Geplaatst opvrijdag 31 juli 2020 - 10:43

De gevangenis in Sittard gaat twee medewerkers ontslaan omdat zij valse verklaringen hebben afgegeven over agressief gedrag van een gevangene.

Een derde medewerker krijgt een disciplinaire straf en wordt overgeplaatst, zegt een woordvoerder van de gevangenis.

Isoleercel
De gevangenis schorste de drie cipiers in november. Sindsdien hebben ze geen toegang meer gehad tot het gebouw. Alle drie worden ze ervan verdacht valse verklaringen te hebben afgelegd over een gevangene, die daardoor eind oktober 2019 onterecht in de isoleercel belandde.

Lees ook: Gevangene onterecht in isoleercel: drie cipiers geschorst

De gevangene is na het voorval meteen uit de isoleercel gehaald en daarna op eigen verzoek overgeplaatst naar een andere gevangenis.

Integriteit en betrouwbaarheid
De woordvoerder van de gevangenis zegt dat integriteit en betrouwbaarheid van medewerkers hoog in het vaandel staat. Er wordt onderzoek gedaan in geval van mogelijke schending van integriteit. Bureau Integriteit van Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) onderzocht deze zaak.

Er ligt inmiddels een verzoek bij de rechtbank voor het ontslag van de medewerkers.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen