Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee Bossche buzzerbeaters worden BAL fataal: 88-89

Geplaatst opdinsdag 9 februari 2021 - 22:38

In een duel met een bizarre ontknoping heeft Basketball Academie Limburg (BAL) dinsdagavond verloren van Den Bosch Heroes.

Het werd in Weert 88-89 voor de bezoekers. BAL leidde van de eerste minuut tot de voorlaatste seconde, maar buzzerbeaters in zowel de reguliere speeltijd als in de daaropvolgende overtime kostten de thuisploeg de kop.

11-0
BAL begon furieus en in de eerste minuten was vrijwel elk schot raak, waardoor er binnen no time een 11-0 stand op het scorebord stond. Het noopte de gefrustreerde Bosschenaren tot een vroege time-out. BAL liet zich niet van de wijs brengen en besloot het eerste kwart met een 17-8 voorsprong.

26 punten marge
De ploeg van Radenko Varagic deed er in het tweede kwart nog een schepje bovenop. Aan de hand van de veelscorende Trevor Jasinsky en Roel van Overbeek werd de voorsprong gestaag uitgebreid tot een maximale marge van 26 punten. Uiteindelijk stond het halverwege 40-20.

Driepunterregen
Ook in het derde kwart was in het besneeuwde Weert sprake van een lokale driepunterregen in Sporthal Boshoven. In de bucket scoorde BAL moeizamer, maar vanaf de driepuntslijn liet de thuisploeg weinig heel van de Den Bosch-defensie. Het wist de riante marge vast te houden in het derde kwart, dat met een 57-37 score werd besloten.

Slotseconde
Daarmee leek de wedstrijd al in het slot te zijn gegooid. Toch werd het door een sterke fase van Den Bosch nog spannend in het slotkwart. De driepunters leken BAL over het dode punt te helpen, maar Den Bosch kwam in de laatste minuten terug tot 74-72. In de slotseconde gebeurde het onvermijdelijke: de bezoekers schoten de 74-74 op het scorebord en dus moest het duel via overtime beslist worden.

Wéér in de buzzer
BAL kreeg daarmee een zware tik te verwerken en Den Bosch Heroes maakte daar gebruik van door in de verlenging de voorsprong te pakken. BAL vocht zich echter terug en met nog anderhalve minuut te spelen had het weer de leiding te pakken. Een bloedstollend slot volgde en wéér ging het in de slotseconde mis, want een driepunter van Den Bosch viel in de buzzer in de basket: 88-89.

Apollo-uit
BAL, dat al tegen een aantal zware tegenstanders speelde, bivakkeert na zes duels tussen de onderste ploegen in de Dutch Basketball League. Zaterdag spelen de Weertenaren tegen een op papier makkelijke tegenstander: in Amsterdam wacht dan competitie-hekkensluiter Apollo.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen