Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee aanhoudingen na schietpartij, politie zoekt nog auto's

Geplaatst opdinsdag 5 november 2019 - 15:28

De politie heeft dinsdagmiddag twee personen aangehouden omdat ze mogelijk betrokken waren bij een schietpartij op de Nieuwstraat in Kerkrade.

De schoten werden waarschijnlijk tussen twee auto's gelost.

Video: Track '88

Kogelhuls
De politie ontving rond 15:10 uur een melding over de schietpartij in de straat die op de grens tussen Nederland en Duitsland ligt. Volgens omwonenden zijn er meerdere schoten gelost. Ook is ter plaatse een kogelhuls gevonden.

Witte en zwarte auto gezocht
Er wordt nog gezocht naar een witte én een zwarte auto met een aantal inzittenden die bij de schietpartij betrokken zouden zijn geweest. Dat geeft de politie aan via Burgernet. Er wordt onder meer een politiehelikopter ingezet om die mensen op te sporen. De Duitse politie is eveneens ter plaatse.

Mogelijk gewapend
In het Burgernet-bericht wordt benadrukt dat mensen de gezochte personen niet zelf moeten benaderen, maar de politie moeten bellen. Dat duidt er doorgaans op dat de gezochte personen gewapend zouden kunnen zijn.

Onderzoek
Een woordvoerder van de politie kan nog niet zeggen wat er precies is gebeurd. Agenten zijn ter plaatse en onderzoeken het incident. Voor zover bekend zijn er geen gewonden.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen