Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee aanhoudingen na schietpartij, politie zoekt nog auto's

Geplaatst opdinsdag 5 november 2019 - 15:28

De politie heeft dinsdagmiddag twee personen aangehouden omdat ze mogelijk betrokken waren bij een schietpartij op de Nieuwstraat in Kerkrade.

De schoten werden waarschijnlijk tussen twee auto's gelost.

Video: Track '88

Kogelhuls
De politie ontving rond 15:10 uur een melding over de schietpartij in de straat die op de grens tussen Nederland en Duitsland ligt. Volgens omwonenden zijn er meerdere schoten gelost. Ook is ter plaatse een kogelhuls gevonden.

Witte en zwarte auto gezocht
Er wordt nog gezocht naar een witte én een zwarte auto met een aantal inzittenden die bij de schietpartij betrokken zouden zijn geweest. Dat geeft de politie aan via Burgernet. Er wordt onder meer een politiehelikopter ingezet om die mensen op te sporen. De Duitse politie is eveneens ter plaatse.

Mogelijk gewapend
In het Burgernet-bericht wordt benadrukt dat mensen de gezochte personen niet zelf moeten benaderen, maar de politie moeten bellen. Dat duidt er doorgaans op dat de gezochte personen gewapend zouden kunnen zijn.

Onderzoek
Een woordvoerder van de politie kan nog niet zeggen wat er precies is gebeurd. Agenten zijn ter plaatse en onderzoeken het incident. Voor zover bekend zijn er geen gewonden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen