Overslaan en naar de inhoud gaan

TWC Stramproy zet na 33 jaar streep door wielerronde

Geplaatst opmaandag 16 maart 2020 - 22:52

Na 33 jaar is het doek gevallen voor de wielerronde van Stramproy.

De laatste jaren nam de belangstelling van renners en bezoekers voor deze wielerwedstrijd ak af, maar nu ook bij de leden van de Toer- en Wielerclub Stramproy weinig draagvlak meer is, is besloten een streep te zetten door de Ronde van Stramproy.

Kermiskoers
De wedstrijd begon in 1987 als kermiskoers, maar werd jaren later naar de laatste zaterdag van de bouwvakvakantie verplaatst

Geen vetpot
Ton Lemmen, secretaris van TWC Stramproy, vertelt dat de wielerronde de club financieel wel wat opbracht, maar dat het geen vetpot was. “Als club hebben we ook andere inkomsten en waren we niet afhankelijk van de opbrengsten van de wielerronde.” Volgens de secretaris is de Ronde van Stramproy voorlopig van de baan, maar wordt gekeken of de Boels Ladies Tour op 26 augustus in Stramproy kan finishen. Weert is dan etappeplaats.

Infrastructuur
“Er ligt in Stramproy een infrastructuur”, vervolgt Lemmen. “We zouden met de organisatie van de Boels Ladies Tour kunnen onderzoeken of we een wedstrijdelement aan de finish vooraf zouden kunnen laten gaan omdat dan toch alle voorzieningen aanwezig zijn.” Het is misschien nu niet haalbaar, maar de moeite waard om te onderzoeken, vertelt Lemmen.

Finaledag
“Als het nu niet gaat, zou het in 2021 moeten lukken wanneer Weert de finaledag is van de zesdaagse etappewedstrijd", aldus de secretaris, die bij de gemeente Weert werkt en nauw betrokken is bij de organisatie van de Boels Ladies Tour.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen