Overslaan en naar de inhoud gaan

Twan Huys twijfelde over Buitenhof: 'Is dit niet te vroeg?'

Geplaatst opvrijdag 8 mei 2020 - 13:13

Twan Huys twijfelde in eerste instantie toen hem gevraagd werd of hij Buitenhof wilde presenteren. "Ik was redelijk afgekickt van mijn mislukte avontuur bij RTL. Ik dacht: is dit een goed idee? En is het niet te vroeg?"

Dat zegt de Limburger in de podcast 30 Minuten Rauw met Ruud de Wild van NPO Radio 2.

Verrassing
"Het verzoek om Buitenhof te presenteren kwam als een verrassing. Ik was eigenlijk nog met iets anders bezig. Ik was een boek aan het schrijven en ik was een wandeling aan het maken. En plotseling kwam er een telefoontje van de eindredacteur. Ze zei: zou jij over twee weken Buitenhof willen presenteren?"

Frans Timmermans
"Ik wist niet zeker of ik dat wel moest doen." Maar de eindredacteur wist hem snel te overtuigen. "Toen ik nog aan het aarzelen was aan de telefoon, zei ze: 'We hebben in die uitzending Frans Timmermans te gast.' En toen dacht ik: maar daar heb ik wel zin in. Daar heb ik veel vragen aan te stellen", vertelt Huys. "En toen heb ik meteen ja gezegd."

Lees ook: Twan Huys terug bij publieke omroep als vaste presentator

In eerste instantie leek het optreden van Huys in december een eenmalige actie te zijn, maar half januari werd bekend dat de Limburger de presentatie van het discussieprogramma van Hugo Logtenberg over ging nemen. Logtenberg vertrok naar Op1.

Geen Op1
Zelf heeft Huys, die geboren werd in Sevenum en in Horst opgegroeide, geen interesse om Op1 te gaan presenteren. "Ik vind dat fantastisch dat er, nadat Jeroen en Eva gestopt zijn, een nieuw format is gevonden, met duopresentatie, dat het publiek vasthoudt. En nu in coronatijden zelfs leidt tot megacijfers."

Op de vraag van Ruud de Wild of hij daar echt niet wil presenteren, antwoordt Huys resoluut nee. "Ik presenteer Buitenhof en dat vind ik heel leuk."

Lees ook: Twan Huys openhartig: 'RTL en ik pasten niet bij elkaar'

Late Night
Huys presenteerde jarenlang bij de publieke omroep programma's als Nieuwsuur en College Tour. In september 2018 stapte hij over naar RTL waar hij RTL Late Night ging presenteren als opvolger van Humberto Tan. De talkshow werd geen groot succes en de commerciƫle omroep stopte er in maart 2019 mee.

De Limburger schreef daarna een boek over wandelen. Een passie die hij vanuit zijn jeugd in Limburg meegekregen heeft.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen